
גלילות בטטה וחציל במילוי פרגית עם רוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי)
מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".
מרכיבים
כ-15 גלילות
- 1 חציל
- 2 בטטות גדולות
- שמן (רצוי בתרסיס)
- 300 גרם נתח פרגית טחון
- 1 כפית כמון
- 1 כף שום גבישי
- 1 כף פפריקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות
- 2 קופסאות (800 גרם בסה"כ) עגבניות חתוכות
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את החציל והבטטות לפרוסות דקות ככל האפשר – רצוי במנדולינה.
- מניחים את פרוסות הבטטה והחציל בתבנית בשכבה אחת ומרססים (או מברישים קלות) בשמן. אופים כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה שלו ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הפרגית עם הכמון, השום, הפפריקה המלח והפלפל. מניחים מעט מהתערובת סמוך לקצה של כל פרוסת בטטה או חציל ומגלגלים. מניחים בתבנית בינונית משומנת.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בזהירות על הגלילות. אופים 35 דקות ב-180 מעלות.