גלילות בטטה וחציל במילוי
פרגית עם רוטב עגבניות

רוצים משהו שונה לארוחת צהריים? יש לנו בשבילכם מתכון פשוט לגלילות ממולאות מיוחדות עם רוטב בניחוח בזיליקום

מערכת Xnet

|

26.11.16 | 21:10

גלילות בטטה וחציל במילוי פרגית עם רוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי)
גלילות בטטה וחציל במילוי פרגית עם רוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי)
מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות המותג הקולינרי "מאסטר שף".

 

מרכיבים

כ-15 גלילות

 

  • 1 חציל
  • 2 בטטות גדולות
  • שמן (רצוי בתרסיס)
  • 300 גרם נתח פרגית טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף שום גבישי
  • 1 כף פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב העגבניות
  • 2 קופסאות (800 גרם בסה"כ) עגבניות חתוכות
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את החציל והבטטות לפרוסות דקות ככל האפשר – רצוי במנדולינה.
  3. מניחים את פרוסות הבטטה והחציל בתבנית בשכבה אחת ומרססים (או מברישים קלות) בשמן. אופים כ-20 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה שלו ל-180 מעלות.
  4. מערבבים בקערה את הפרגית עם הכמון, השום, הפפריקה המלח והפלפל. מניחים מעט מהתערובת סמוך לקצה של כל פרוסת בטטה או חציל ומגלגלים. מניחים בתבנית בינונית משומנת.
  5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים בזהירות על הגלילות. אופים 35 דקות ב-180 מעלות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג