סלט עגבניות ושזיפים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
(6 מנות)
- 1/2 ק"ג עגבניות שרי, מומלץ בצבעים שונים, חצויות
- 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
- 3 שזיפים, מגולענים וחתוכים לפלחים
- 3 כפות עלי שמיר קצוצים דק
- 3 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
לרוטב:
- 1/4 כוס חומץ תפוחים או חומץ בלסמי
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית מחוקה חרדל
- 1 כפית דבש
- 1/4 כוס שמן זית
ההכנה
- מערבבים בקערה את העגבניות, הבצל, השזיפים ועשבי התיבול.
- משקשקים בצנצנת בעלת מכסה את מרכיבי הרוטב, ויוצקים על הסלט.