סלט עגבניות ושזיפים

אכלתם יותר מדי ארוחות כבדות בחג? הגיע הזמן לאזן עם סלט מפתיע וטעים להפליא, המשלב בין מתיקות השזיפים לחמיצות העגבניות

סלט עגבניות ושזיפים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט עגבניות ושזיפים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(6 מנות) 

 

  • ‭1/2‬ ק"ג עגבניות שרי, מומלץ בצבעים שונים, חצויות
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
  • 3 שזיפים, מגולענים וחתוכים לפלחים
  • 3 כפות עלי שמיר קצוצים דק
  • 3 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

לרוטב:

  • ‭1/4‬ כוס חומץ תפוחים או חומץ בלסמי
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית מחוקה חרדל
  • 1 כפית דבש
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית

 

ההכנה

  1. מערבבים בקערה את העגבניות, הבצל, השזיפים ועשבי התיבול.
  2. משקשקים בצנצנת בעלת מכסה את מרכיבי הרוטב, ויוצקים על הסלט.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד