ירק מלמטה וירק מעל:
5 סלטים מתחת לסכך

מארחים בסוכות? ברור. תגישו לאורחים סלטים? איזו שאלה. אז קבלו מתכונים מעולים שיסגרו לכם את הפינה הזאת, מבטטה וברינזה עד קישואים ונענע

מערכת Xnet

|

18.10.16 | 09:04

סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו / נעמה רן, "לאשה"

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לפלחים או לקוביות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • שמן זית
  • 1 אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לפלחים
  • 1 כוס עלי בייבי
  • 1/3 כוס גבינת ברינזה, מפוררת גס

 

לרוטב

  • 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כף ממרח פסטו מוכן
  • 3-2 כפות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את הבטטות בתבנית, מוסיפים את התבלינים, יוצקים את שמן הזית ומערבבים כך שיצופו מכל צדדיהן. אופים כ-25 דקות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
  3. הרוטב: טורפים את כל מרכיביו.
  4. מסדרים בצלחת הגשה את הבטטה, האבוקדו, עלי הבייבי וגבינת הברינזה. יוצקים את הרוטב ומגישים.

 

סלט צנוניות, תפוחים, סלרי ואגוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    סלט צנוניות, תפוחים, סלרי ואגוזים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    סלט צנוניות, תפוחים, סלרי ואגוזים / נעמה רן, "לאשה"

    סלט מתוק-חריף שמתאים להגיש לצד המנה העיקרית. אפשר להכין אותו עד 3 שעות לפני הארוחה.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    לסלט
    • 6-5 עלי חסה נקיים, קרועים ביד
    • 2 תפוחים ירוקים, נקיים מליבה, פרוסים דק
    • 1 כוס צנוניות פרוסות דק
    • 2 גבעולי סלרי, פרוסים ‭
    • 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס
    • חופן חמוציות חצויות

     

    לרוטב

    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1 כף מיונז
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
    2. משקשקים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.

     

    סלט פול ירוק, פטריות, בצל ורוזמרין (צילום: דינה משה)
      סלט פול ירוק, פטריות, בצל ורוזמרין(צילום: דינה משה)
       

       

      סלט פול ירוק, פטריות, בצל ורוזמרין / דינה משה

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 1/2 חבילה (400 גרם) פול קפוא
      • 3 כפות שמן
      • 2 בצלים גדולים, פרוסים
      • 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
      • 1 כפית רוזמרין טרי, קצוץ דק
      • 1 שן שום, כתושה
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
      • 1 כפית שטוחה מלח גס

       

      אופן ההכנה
      1. מבשלים את הפול במים 10 דקות, ומעבירים לקערה עם מים קרים, להפסקת הבישול. מסננים.
      2. מחממים את השמן במחבת על אש קטנה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
      3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
      4. מוסיפים את הפול, הרוזמרין, השום והתבלינים. מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.
      5. מגישים חם או קר.

       

       

      סלט בורגול עם גרגירי חומוס (צילום: דורית מנו-טל אור)
        סלט בורגול עם גרגירי חומוס(צילום: דורית מנו-טל אור)

         

        סלט בורגול עם גרגירי חומוס / דורית מנו-טל אור

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 1 כוס חומוס מבושל
        • 1 כוס בורגול עבה
        • 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
        • 1 כוס נענע, קצוצה
        • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
        • מלח
        • 2 כפות שמן זית
        • כ-1/2 כוס מיץ לימון סחוט

         

        אופן ההכנה
        1. שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך.
        2. מסננים את הבורגול ומשאירים כמה דקות במסננת, כדי להיפטר מכל הנוזלים.
        3. מעבירים את הבורגול לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. כדאי להמתין כשעה לפני ההגשה, כדי לתת לטעמים להיספג.

         

         

        קישואים מוקפצים עם נענע ולימון (צילום: מירב גביש)
          קישואים מוקפצים עם נענע ולימון(צילום: מירב גביש)
           

           

          קישואים מוקפצים עם נענע ולימון / מירב גביש

           

          מרכיבים

          2 מנות

           

          • 2 כפות שמן זית
          • 1 שן שום, פרוסה דק
          • 2 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
          • גבעולים מ-2 בצלים ירוקים קטנים, פרוסים דק
          • קורט מלח
          • קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
          • 2 כפות מיץ לימון
          • 8 עלי נענע, קרועים

           

          אופן ההכנה
          1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
          2. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהם צרובים היטב אך עדיין לא רכים.
          3. מוסיפים את הבצל הירוק ומלח, מערבבים ומעבירים לצלחת.
          4. מפזרים מעל את עלי הנענע וקליפת הלימון. מזלפים מיץ לימון ומערבבים.

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד