
סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט בטטה, ברינזה ואבוקדו / נעמה רן, "לאשה"
מרכיבים
6-4 מנות
- 2 בטטות, קלופות וחתוכות לפלחים או לקוביות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח
- פלפל שחור טחון
- שמן זית
- 1 אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לפלחים
- 1 כוס עלי בייבי
- 1/3 כוס גבינת ברינזה, מפוררת גס
לרוטב
- 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
- 1 כף ממרח פסטו מוכן
- 3-2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את הבטטות בתבנית, מוסיפים את התבלינים, יוצקים את שמן הזית ומערבבים כך שיצופו מכל צדדיהן. אופים כ-25 דקות, עד שהבטטות רכות. מצננים.
- הרוטב: טורפים את כל מרכיביו.
- מסדרים בצלחת הגשה את הבטטה, האבוקדו, עלי הבייבי וגבינת הברינזה. יוצקים את הרוטב ומגישים.

סלט צנוניות, תפוחים, סלרי ואגוזים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט צנוניות, תפוחים, סלרי ואגוזים / נעמה רן, "לאשה"
סלט מתוק-חריף שמתאים להגיש לצד המנה העיקרית. אפשר להכין אותו עד 3 שעות לפני הארוחה.
מרכיבים
6 מנות
לסלט
- 6-5 עלי חסה נקיים, קרועים ביד
- 2 תפוחים ירוקים, נקיים מליבה, פרוסים דק
- 1 כוס צנוניות פרוסות דק
- 2 גבעולי סלרי, פרוסים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס
- חופן חמוציות חצויות
לרוטב
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף מיונז
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- משקשקים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.

סלט פול ירוק, פטריות, בצל ורוזמרין(צילום: דינה משה)
סלט פול ירוק, פטריות, בצל ורוזמרין / דינה משה
מרכיבים
8-6 מנות
- 1/2 חבילה (400 גרם) פול קפוא
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
- 1 כפית רוזמרין טרי, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית שטוחה מלח גס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפול במים 10 דקות, ומעבירים לקערה עם מים קרים, להפסקת הבישול. מסננים.
- מחממים את השמן במחבת על אש קטנה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את הפול, הרוזמרין, השום והתבלינים. מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מגישים חם או קר.

סלט בורגול עם גרגירי חומוס(צילום: דורית מנו-טל אור)
סלט בורגול עם גרגירי חומוס / דורית מנו-טל אור
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כוס חומוס מבושל
- 1 כוס בורגול עבה
- 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1 כוס נענע, קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- כ-1/2 כוס מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך.
- מסננים את הבורגול ומשאירים כמה דקות במסננת, כדי להיפטר מכל הנוזלים.
- מעבירים את הבורגול לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. כדאי להמתין כשעה לפני ההגשה, כדי לתת לטעמים להיספג.

קישואים מוקפצים עם נענע ולימון(צילום: מירב גביש)
קישואים מוקפצים עם נענע ולימון / מירב גביש
מרכיבים
2 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום, פרוסה דק
- 2 קישואים או זוקיני, חתוכים לקוביות
- גבעולים מ-2 בצלים ירוקים קטנים, פרוסים דק
- קורט מלח
- קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 8 עלי נענע, קרועים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את הקישואים ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהם צרובים היטב אך עדיין לא רכים.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומלח, מערבבים ומעבירים לצלחת.
- מפזרים מעל את עלי הנענע וקליפת הלימון. מזלפים מיץ לימון ומערבבים.