סלט עוף עם פלפלים
קלויים, חומוס וזעתר

רוצים סלט שיהיה גם שונה וגם משביע? יש לנו בדיוק את מה שאתם צריכים: סלט בטעמים ים תיכוניים שהוא ארוחה שלמה

סלט עוף עם פלפלים קלויים, חומוס וזעתר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט עוף עם פלפלים קלויים, חומוס וזעתר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 חזה עוף (1/2 "פרפר")
  • 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וקרועים לפיסות (אפשר להשתמש בפלפלים קלויים משומרים)
  • ‭2/3‬ כוס חומוס מבושל (אפשר מהקפאה או משימורים)
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ‭1/2‬ כוס עלי זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

למשרה

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סומק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ‭1/4‬ כפית קינמון
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המשרה ומורחים על חזה העוף. משהים שעה (ועד לילה במקרר).‬
  2. אם מכינים את הפלפלים הקלויים לבד: מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה (רצוי להפוך אותם מדי פעם). מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם, מנקים מזרעים וקורעים לפיסות.
  3. מחממים מחבת ברזל וצולים עליה את החזה ‭8-5‬ דקות מכל צד, עד שהוא עשוי. מניחים לצינון. קורעים או חותכים את העוף לחתיכות.
  4. מעבירים את העוף לקערה, מוסיפים את הפלפל הקלוי והחומוס, יוצקים את מיץ הלימון והשמן ובוזקים זעתר, מלח ופלפל. מערבבים ומגישים.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג