
קציצות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול (צילום: דורית מנו-טל אור)
מרכיבים
15-10 קציצות
- 1/2 כוס בורגול
- 1 כרובית בינונית
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 2 ביצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפות קמח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים רותחים במשך 20-15 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים.
- טוחנים את הכרובית והפטרוזיליה במעבד מזון למרקם של פירורים. מעבירים 2 כוסות מהפירורים לקערה.
- מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים גם את פירורי הלחם והבורגול ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות.
- יוצרים מהעיסה קציצות ומטגנים בשמן משני הצדדים, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר (לחלופין, אפשר לשים את הקציצות בתבנית משומנת ולאפות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות).
- עוד מתכונים קלים ומעולים של דורית מנו-טל אור - בבלוג Sweet Dooly