
מרק קר של כרובית וקייל (צילום: עודד חוברה)
מרק קייצי ומרענן, המשלב כרובית וקייל, המסייעים להגן על הגוף מפני סרטן. לפי הרפואה הסינית, ירקות אלו מחזקים את הגוף ומצננים אותו בקיץ.
להכנת המרק אני ממליצה להשתמש בבייבי-קייל. טעמו עדין יותר והוא פחות מריר מהקייל הרגיל.
המרכיבים
(10 מנות/ 110 קלורית למנה)
- 1 כף שמן
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים גס
- 4 שיני שום
- 1 כרובית, שטופה מפורקת לפרחים
- 1 חבילת קייל או בייבי-קייל (להשיג במרכולים)
- 5 כוסות מים מינרליים
- 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגני
- 1 בקבוק של ליטר יוגורט עיזים נוזלי
- מלח ופלפל שחור
- מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
- 10 כפות צנוברים
ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד להזהבה.
- מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח, הפלפל ומבשלים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.
- אם משתמשים בקייל רגיל - שוטפים היטב, מסננים, מסירים את חלקו התחתון הקשה, וחותכים לרצועות גדולות. אם משתמשים בבייבי קייל - רק שוטפים ומסננים.
- מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 דקות.מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מרקם גס, ומכניסים למקרר.
- ההגשה: מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט. קולים במחבת יבשה את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט. מפזרים על המרק, ומגישים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה