
קשה לבחור. מימין: פשטידת פטריות, פשטידת בצל ופשטידת ברוקולי (צילום: אפיק גבאי)

פשטידת בצל ורוקפור (צילום: אפיק גבאי)
פשטידת בצל ורוקפור
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ
- 5 בצלים פרוסים דק
- 3 כפות שמן זית
- 3 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- עלים מגבעול אחד של טימין
- 3 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מטגנים את פרוסות הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים כמה דקות. מעבירים לצלחת כ-1/5 מפרוסות הבצל ושומרים בצד.
- מוסיפים לקערה את הביצים, המלח, הפלפל והמוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הרוקפור, הבצל הירוק, הטימין והקמח ומערבבים.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת. מסדרים עליה את טבעות הבצל ששמרנו בצד.
- אופים כ-25 דקות, עד שפשטידת הבצל משחימה.

פשטידת ברוקולי עם גרעיני דלעת(צילום: אפיק גבאי)
פשטידת ברוקולי עם גרעיני דלעת
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ
- 800 גרם ברוקולי מוקפא שהופשר או כ-1 ק"ג ברוקולי טרי
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
- 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות קמח תופח
- 3 כפות פירורי לחם
- 50 גרם גרעיני דלעת קלופים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אם משתמשים בברוקולי טרי, חותכים את הגזעים ונפטרים מהם. שמים את התפרחות בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים וחולטים 10 דקות. מסננים.
- קוצצים את התפרחות בסכין ומסננים מנוזלים עודפים. מניחים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ, הגבינות, השמנת, הביצים, המלח והפלפל, ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שהוא נטמע בתערובת.
- משמנים היטב את התבנית ומפזרים בתחתית שלה את פירורי הלחם. מעבירים לתבנית את התערובת ומפזרים עליה את גרעיני הדלעת.
- אופים כ-30 דקות, עד שפשטידת הברוקולי משחימה.

פשטידת פטריות עם בזיליקום ופרמזן(צילום: אפיק גבאי)
פשטידת פטריות עם בזיליקום ופרמזן
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ
- 10 פטריות שמפיניון גדולות או 2 סלסילות של פטריות קטנות (אפשר ורצוי להחליף חלק מהן בסוגים אחרים של פטריות)
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%
- 2 ביצים
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 200 גרם גבינה בולגרית או צפתית מגוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפות קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- פורסים את הפטריות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- מוסיפים לקערה את השמנת והביצים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל, ומערבבים. מוסיפים את הגבינות והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת.
- אופים כ-35 דקות, עד שפשטידת הפטריות משחימה.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס ינאי - בבלוג "תיק אוכל"