בלינצ'ס הגבינה של סבתא חנה
ועוד מתכונים בדוקים לשבועות

כשמארחים בשבועות חשוב ללכת על מתכונים בטוחים שנוסו במשך שנים, וזה בדיוק מה שאסנת לסטר מציעה לכם - מבלינצ'ס ועד עוגות גבינה

אסנת לסטרפורסם: 02.06.16 22:46
בלינצ'ס הגבינה של סבתא חנה (צילום: אסנת לסטר)
בלינצ'ס הגבינה של סבתא חנה (צילום: אסנת לסטר)

בלינצ'ס גבינה

מתכון שחמותי, סבתא חנה לסטר, מכינה כבר עשרות שנים.

 

 

מרכיבים

כ-8 בלינצ'ס

 

לבלינצ'ס
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 4 כפות שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 3 כפות שמן לטיגון

 

למילוי
  • 350 גרם (1/2 1 כוסות) גבינה לבנה 9%
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלינצ'ס, למעט השמן, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה (אפשר להיעזר במעבד מזון או בבלנדר).
  2. מחממים במחבת מעט מאוד שמן על אש בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה, ומטים את המחבת לכל הצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן אחיד. מטגנים עד שצדו התחתון של הבלינצ'ס מתחיל להזהיב.
  3. הופכים את הבלינצ'ס ומטגנים עוד כמה שניות. מעבירים לצלחת.
  4. מכינים באותו אופן בלינצ'ס נוספים.
  5. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  6. מניחים בלינצ'ס על צלחת כשהצד המטוגן יותר פונה כלפי מטה. מניחים במרכז מהמילוי, ומקפלים מעליו את השוליים מלמעלה ומלמטה. מקפלים את השוליים גם מימין ומשמאל.
  7. ממלאים באותו אופן את שאר הבלינצ'ס.
  8. מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הבלינצ'ס משני הצדדים, עד שהם מזהיבים מעט.
  9. מגישים מיד, עם ריבה או רוטב שאוהבים.

 

עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג (צילום: אסנת לסטר)
    עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג(צילום: אסנת לסטר)
     

     

    עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג

    מתכון שקיבלתי מעדנה גליק מעפולה. עדנה למדה להכין את העוגה מאמה, דבורה זולסמן.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    לתחתית
    • 2 חלמונים
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 3 כפות סוכר
    • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
    • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל מעורבב עם 1 כפית אבקת אפייה)
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

     

    למלית
    • 2 חלמונים
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
    • 750 גרם גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם", "כנען" או תבור") או גבינה לבנה 5%
    • 1 כף מלאה קורנפלור או קמח
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

     

    למרנג
    • 4 חלבונים
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. שמים בקערה את כל מרכיבי התחתית ומערבבים לבצק אחיד - חשוב לא לערבב יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם הבצק (אפשר לערבב את המרכיבים גם במיקסר). משטחים את הבצק בתבנית משומנת ודוקרים אותו במזלג.
    3. אופים 12 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.
    4. מערבבים את כל מרכיבי המלית לבלילה חלקה ויוצקים על הבצק. מחזירים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת.
    5. המרנג: מקציפים את החלבונים ולאחר כחצי דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, אך גמיש.
    6. מורחים את הקצף על העוגה האפויה (אפשר לסמן עליו עם מזלג פסים). אופים 10 דקות נוספות.

     

    עוגת גבינה קרה עם פירות (צילום: אסנת לסטר)
      עוגת גבינה קרה עם פירות(צילום: אסנת לסטר)
       

       

      עוגת גבינה קרה עם פירות

      מתכון של רחל רוטמן מכרמיאל.

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      לתחתית
      • 3 ביצים
      • 3 כפות סוכר
      • 3 כפות קמח

       

      למלית
      • 750 גרם גבינה לבנה 5%
      • 2 מכלים קטנים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
      • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים

       

      לקישוט
      • פירות רכים פרוסים – טריים או משימורים

       

      אופן ההכנה
      1. התחתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. מקציפים את הביצים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את הקמח, ומקציפים עד שהם נטמעים לחלוטין בקציפה.
      3. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מקררים לטמפרטורת החדר.
      4. המלית: מפזרים את הג'לטין על פני המים, מערבבים ומניחים ל-10 דקות. מחממים את תערובת הג'לטין 10-5 שניות במיקרוגל, רק עד שהיא הופכת לנוזלית ושקופה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
      5. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים גם את תערובת הג'לטין ומקציפים עד שהיא נטמעת בקרם.
      6. משטחים את קרם הגבינה על תחתית העוגה, ומסדרים עליו את פרוסות הפרי. מכסים ושומרים במקרר. העוגה תהיה מוכנה להגשה לאחר כ-6 שעות (אפשר גם להקפיא את העוגה).

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)