מרק בטטה קר

גם בשיא החום אפשר להתענג על מרק כתום משביע ובריא. הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מציעה מתכון מרענן ומפתיע ב-45 קלוריות למנה בלבד

מרק בטטה קר (צילום: עודד חוברה)
מרק בטטה קר (צילום: עודד חוברה)

גם כשחם אפשר ליהנות ממרק טעים ובריא. הפיגמנט בטא קרוטן הכתום של הגזר והבטטה מסייע לשמירה על הגוף מפני סרטן ונזקי קרינת השמש.

 

 

המרכיבים

10 מנות, 45 קלוריות למנה

 

  • 2 כרשות, רק החלק הלבן
  • 1 כף שמן
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 4 גזרים, קלופים
  • 8 כוסות מים (רצוי מינרליים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר או 1 כפית אבקת ג'ינג'יר
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 כף יוגורט להגשה לכל מנה
  • לקישוט: עירית או נענע קצוצה

 

 

ההכנה

  1. שוטפים את הכרשות ופורסים לעיגולים דקים. מאדים בסיר גדול עם השום בשמן עד להזהבה.
  2. חותכים את הגזרים והבטטה לחתיכות (ככל שהחתיכות קטנות יותר, זמן הבישול מתקצר). שמים בסיר, מוסיפים את המים, התבלינים והג'ינג'ר. מבשלים עד שכל הירקות מתרככים. מעבירים את הירקות ומעט מנוזלי הבישול למעבד מזון או מרסקים בתוך הסיר בעזרת מוט ידני עד שנוצר מרקם דייסתי סמיך ללא גושים. מוסיפים מים אם המרק סמיך מדי. מתקנים את התיבול במידת הצורך, מוסיפים את מיץ לימון ומערבבים. מקררים לפחות 4 שעות במקרר לפני ההגשה.
  3. ההגשה: מוסיפים כף גדושה של יוגורט משובח ומפזרים עירית או נענע קצוצה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד