סלט שהוא ארוחה, עם תפו"א,
עגבניות, נבטוטים ועוד הפתעות

פטנט מנצח לימים חמים: סלט גדול שהוא ארוחה שלמה וקרירה עם כל מה שצריך, מפחמימות וחלבונים ועד לירקות ואגוזים

סלט עם תפוחי אדמה, עגבניות ונבטוטים ברוטב חרדלי (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
סלט עם תפוחי אדמה, עגבניות ונבטוטים ברוטב חרדלי (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 חבילה נבטוטים
  • 3 גבעולי סלרי ללא העלים, פרוסים
  • 4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים
  • 4 מלפפונים, פרוסים דק
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
  • 3 צנוניות, פרוסות דק
  • 20 עלי חסה, חתוכים דק
  • 1 כוס עלי בייבי ארוגולה
  • כ-1 כוס עשבי תיבול טריים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר וכדומה), קצוצים גס
  • 2 כפות אגוזי פקאן סיניים

 

לרוטב

  • 1 כף גדושה חרדל
  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית דבש או סוכר
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. קולפים ומצננים. חותכים לקוביות.
  2. שמים את הנבטוטים בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5 דקות. מסננים.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים
  4. לכל צלחת מעט מתפוחי האדמה.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג