סלט עם תפוחי אדמה, עגבניות ונבטוטים ברוטב חרדלי (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
מרכיבים
4 מנות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 חבילה נבטוטים
- 3 גבעולי סלרי ללא העלים, פרוסים
- 4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים
- 4 מלפפונים, פרוסים דק
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
- 3 צנוניות, פרוסות דק
- 20 עלי חסה, חתוכים דק
- 1 כוס עלי בייבי ארוגולה
- כ-1 כוס עשבי תיבול טריים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר וכדומה), קצוצים גס
- 2 כפות אגוזי פקאן סיניים
לרוטב
- 1 כף גדושה חרדל
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית דבש או סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. קולפים ומצננים. חותכים לקוביות.
- שמים את הנבטוטים בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5 דקות. מסננים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים
- לכל צלחת מעט מתפוחי האדמה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים.