בחנו את עצמכם: מה אתם באמת
יודעים על המאכלים הכי ישראליים?

מה פירוש השם שניצל? ולמה יש חור בפיתה? לקראת יום העצמאות אתם מוזמנים לבדוק עד כמה אתם באמת מכירים את המאכלים שאתם מכניסים לפה כל יום

ילנה ויינברג

|

10.05.16 | 19:56

ממה בעצם עשוי פלאפל? (צילום: כפיר חרבי, סגנון והכנה: נעמה רן)
ממה בעצם עשוי פלאפל? (צילום: כפיר חרבי, סגנון והכנה: נעמה רן)
המטבח הישראלי הוא סוגיה מורכבת, החל מהתהייה אם הוא באמת קיים ועד לשאלה מיהו אבו שוקרי המקורי. לנו התשובה ברורה: המטבח הישראלי קיים ובועט. הוא אמנם אינו מעודן או עילי, אבל הוא מפצה על כך בשני תחומים חשובים הרבה יותר.

 

ראשית, הוא מגוון: ממש כמו הישראלי הממוצע, הוא יכול להיות מסורתי (כמו חמין) או חדשני (כמו שקדי מרק), חריף (כמו שקשוקה) או מלטף חך (כמו קרמבו), פשוט (כמו חלה ופיתה) או מבלבל תיירים (כמו במבה). התחום השני שבו מצטיין המטבח הישראלי הוא הטעם: מיליוני דיאטות נשברו על ידי שניצל שטוגן עכשיו או בורקס טרי-טרי, ואנחנו יודעים שזה יהיה שקר אם תגידו לנו שאין לכם אריזת פתיתים בארון או מלאווח במקפיא.

 

לקראת יום העצמאות אתם מוזמנים להעמיד את האהבה שלכם לאוכל המקומי במבחן ולבדוק עד כמה אתם באמת מכירים אותו. ענו על 15 השאלות וגלו כמה פלאפלים מגיעים לכם!

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד