
לחמניות גבינה מהירות עם עגבניות מיובשות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
מרכיבים
17 לחמניות בינוניות
- 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים, מגוררת גס
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת או 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן + 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס עגבניות מיובשות, מסוננות מהשמן וחתוכות
- לזיגוג: 1 חלמון + 1 כף מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט החלמון והמים, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להשתמש במיקסר עם וו לישה, אם רוצים).
- מחלקים את הבצק ל-17 חלקים, יוצרים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית.
- שמים את החלמון והמים בצלוחית וטורפים. מברישים את הכדורים ואופים 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
- מצננים קצת ומגישים.
אפשר להקפיא?
- ודאי, עד חודשיים. מפשירים את הלחמניות כמה שניות במיקרוגל, ומגישים אותן מיד.