ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות

כן, גם לניוקי יש גרסה כשרה לפסח. וכן, היא הרבה יותר קלה להכנה ממה שאתם חושבים. צרפו להם רוטב שמנת-פטריות, ותקבלו שוס לחול המועד

מערכת Xnet

|

23.04.16 | 21:54

ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות (צילום: רונן מנגן)
ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות (צילום: רונן מנגן)

מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של רשת "קפה ג'ו".

 

מרכיבים

4 מנות

 

לניוקי

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי מזן "דזירה"
  • מלח גס
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח מצה

 

לרוטב שמנת פטריות

50 גרם חמאה

1 בצל סגול גדול, קצוץ

4 שיני שום פרוסות

6 עלי בזיליקום קצוצים גס

2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

 

הניוקי
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מפזרים בנדיבות מלח גס בתבנית. מרטיבים מעט את תפוחי האדמה, מניחים אותם על שכבת המלח ומפזרים עליהם מלח נוסף. אופים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מעבירים לקערה ומועכים מיד למחית חלקה.
  4. מוסיפים למחית החמה את הביצים, תוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות לחלוטין.
  5. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ. חותכים את הגלילים למקטעים באורך 2 ס"מ.
  7. מבשלים במים רותחים 10-8 דקות, רק עד שהניוקי מתחילים לצוף. מסננים, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד.

 

הרוטב

  1. מחממים את החמאה בסיר רחב ונמוך או במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השום, הבזיליקום והפטריות ומטגנים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג