
ניוקי לפסח ברוטב שמנת-פטריות (צילום: רונן מנגן)
מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של רשת "קפה ג'ו".
מרכיבים
4 מנות
לניוקי
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי מזן "דזירה"
- מלח גס
- 2 ביצים
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/2 כפית מלח דק
- 2 כוסות (250 גרם) קמח מצה
לרוטב שמנת פטריות
50 גרם חמאה
1 בצל סגול גדול, קצוץ
4 שיני שום פרוסות
6 עלי בזיליקום קצוצים גס
2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הניוקי
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מפזרים בנדיבות מלח גס בתבנית. מרטיבים מעט את תפוחי האדמה, מניחים אותם על שכבת המלח ומפזרים עליהם מלח נוסף. אופים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים.
- מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מעבירים לקערה ומועכים מיד למחית חלקה.
- מוסיפים למחית החמה את הביצים, תוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים. מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה בקמח מצה. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 2 ס"מ. חותכים את הגלילים למקטעים באורך 2 ס"מ.
- מבשלים במים רותחים 10-8 דקות, רק עד שהניוקי מתחילים לצוף. מסננים, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את הרוטב. מגישים מיד.
הרוטב
- מחממים את החמאה בסיר רחב ונמוך או במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את השום, הבזיליקום והפטריות ומטגנים 3-2 דקות.
- מוסיפים את השמנת והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.