
קציצות פרסה אפויות (צילום: עודד חוברה)
קציצות פרסה צמחוניות אפויות תנור
25 קציצות, 30 קלוריות לקציצה
המרכיבים
- 5 כרשות גדולות (החלק הלבן בלבד)
- 1 כף שמן
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומקולפים
- 1 ביצה
- 200 גרם גבינה צפתית או בולגרית , 5%, חתוכה לקוביות גדולות
- 2 כפות זרעי ציה
- 3 כפות קמח מצה (לא בפסח, אפשר להמיר בסובין שיבולת שועל)
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- פורסים את הכרשות לעיגולים דקים (מומלץ בעזרת דיסקית פריסה של מעבד המזון).
- בסוטאז' נון סטיק מאדים בכף שמן את פרוסות הכרשה תוך ערבוב עד להזהבה.
- שמים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה, טוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד שהגבינה חלק מהתערובת, אבל עדיין רואים רואים חתיכות גבינה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- יוצרים בידיים רטובות ( צריך להרטיב את הידיים כל כמה קציצות) קציצות עגולות ושטוחות.
- אופים כ- 40 דקות עד שהקציצות מזהיבות. מצננים ורק לאחר צינון מלא מסירים בעדינות את הקציצות מנייר האפייה.
קציצות פרסה עם עוף והודו אפויות בתנור
25 קציצות, 50 קלוריות לקציצה
המרכיבים
- 5 כרשות גדולות (החלק הלבן בלבד)
- כף שמן
- 700 גרם בשר טחון מעורב עוף והודו
- 1 ביצה
- 5 כפות קמח מצה (לא בפסח, אפשר להחליף בסובין שיבולת שועל)
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית כמון טחון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- פורסים את הכרשות לעיגולים דקים (מומלץ בעזרת דיסקית פריסה של מעבד המזון).
- בסוטאז' נון סטיק מאדים בכף שמן את פרוסות הכרשה תוך ערבוב עד להזהבה.
- שמים במעבד מזון את עיגולי הכרשה ומעבדים עד למרקם אחיד.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- יוצרים בידיים רטובות ( צריך להרטיב את הידיים כל כמה קציצות) קציצות עגולות ושטוחות.
- אופים כ- 40 דקות עד שהקציצות מזהיבות. מצננים ורק לאחר צינון מלא מסירים בעדינות את הקציצות מנייר האפייה.
.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה