"פררו רושה" ביתי מ-5 מרכיבים
הוא אמנם עטוף בנייר מוזהב ונראה מיליון דולר, אבל בעצם קל מאוד להכין בבית פררו רושה מכמה מרכיבים בסיסיים. יותר זול - ובטח שיותר כיף

"פררו רושה" תוצרת בית (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-15 יחידות
- 2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס
- 3/4 כוס (90 גרם) אגוזי לוז קלויים
- 5-3 כפות מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט
- 15 אגוזי לוז קלויים שלמים
- לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן
אופן ההכנה
- טוחנים את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים את 1/4 הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
- מערבבים את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד, מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).
- מניחים את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.
- הציפוי: שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.
- בעזרת מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
- שומרים את כדורי ה"פררו רושה" בקופסה סגורה במקרר.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות