פסטה ברוטב עגבניות עם
חצילים קלויים וריקוטה פרסקה

הסיציליאנים מכינים את הפסטה הזאת כבר מאות שנים, וכדאי לכם לעשות כמוהם - כי השילוב של חצילים קלויים, עגבניות וגבינת ריקוטה רכה פשוט מושלם

מערכת Xnet

|

05.04.16 | 21:55

פסטה ברוטב עגבניות עם חצילים קלויים וריקוטה פרסקה (צילום: דן לב)
פסטה ברוטב עגבניות עם חצילים קלויים וריקוטה פרסקה (צילום: דן לב)

פסטה פשוטה להכנה, אבל בעלת הרכב טעמים מורכבים, שמקורה בסיציליה. גבינת הריקוטה הטרייה מעדנת את המנה, ומוסיפה לכל ביס קרמיות.

 

חשוב להשתמש בחצילים טריים וקלים יחסית לגודלם.

 

מתכון של שף מנה שטרום, באדיבות מחלבות "גד".

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
  • 2 חצילים
  • שמן זית
  • 2 קופסאות (800 גרם) עגבניות חתוכות לקוביות (מומלץ מתוצרת איטליה)
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 פלפל צ'ילי טרי חתוך לטבעות
  • 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית. משטחים בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד להשחמה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  3. במקביל מחממים בסיר גדול ורחב שמן זית על אש בינונית. מוסיפים השום והפלפל החריף ומטגנים עד להזהבה (מקפידים שהשום לא יישרף, כי אז הוא יהפוך למריר).
  4. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים דקה.
  6. מחלקים את הפסטה לצלחות, ומפזרים על כל מנה גושים של ריקוטה ועלי בזיליקום.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג