
תפוחי אדמה בתנור עם גבינות, פטריות וערמונים (צילום: אפיק גבאי)
מתכונים של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.
תפוחי אדמה בתנור עם גבינות, פטריות וערמונים
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ, רצוי מפיירקס או קרמיקה
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- שמן זית
- 2 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
- 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 100 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אבל לא מדי). מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לקערה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
- מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את תכולת המחבת לקערת תפוחי האדמה. מוסיפים גם את הערמונים, אגוז המוסקט, מלח, פלפל ומחצית מכמות הגבינה. מערבבים.
- מעבירים את תכולת הקערה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את יתרת הגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

קסרול ירקות וגבינות בציפוי פירורי לחם(צילום: אפיק גבאי)
קסרול ירקות וגבינות בציפוי פירורי לחם
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ, רצוי מפיירקס או קרמיקה
- שמן זית
- 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
- 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 2 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
- 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם גבינה קשה (רצוי חריפה), מגוררת דק
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים כף שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כ-6 דקות, תוך ערבוב. מעבירים את הירקות למסננת, כדי לצנן אותם ולהיפטר מנוזלים עודפים.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
- מערבבים בקערה את הירקות המצוננים, הגבינה הבולגרית, מחצית מהגבינה הקשה, האורגנו, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את המחצית השנייה של הגבינה הקשה.
- מערבבים בקערית קטנה את פירורי הלחם עם 4 כפות שמן זית, ומפזרים על המאפה.
- אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

פסטת סלק ברוטב שמנת, מרווה ופרמזן(צילום: אפיק גבאי)
פסטת סלק ברוטב שמנת, מרווה ופרמזן
מרכיבים
4-3 מנות
לפסטה
- 1 סלק גדול או 2 סלקים קטנים
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח (רצוי קמח לפסטה)
- 3 חלמונים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
לרוטב
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 2 עלי מרווה קצוצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 5 כפות ממי הבישול של הסלק
- 100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה
הפסטה
- מבשלים את הסלק במים רותחים כ-45 דקות (לא מקלפים אותו קודם), עד שהוא מתרכך. מקלפים ומצננים. שומרים את מי הבישול (נשתמש בהם אחר כך גם בהכנת הפסטה וגם בהכנת הרוטב).
- שמים במעבד מזון את הסלק עם 4 כפות ממי הבישול שלו וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטה ומעבדים לבצק אחיד (לחלופין, אפשר ללוש את הבצק ידנית).
- משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. אם יש לכם מכונת פסטה: מקמחים כל חלק, משטחים מעט ומעבירים במכונה - מתחילים בשלב העבה (המספר הקטן ביותר במכונה), מקפלים לחצי וחוזרים על פעולת הרידוד והרידוד עד לשלב 5. חותכים לרצועות ומפזרים מעל קמח. אם אין לכם מכונת פסטה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק ככל האפשר. חותכים לרצועות ומפזרים מעל קמח.
- מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה 5 דקות, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית.
הרוטב
- ממיסים את החמאה ושמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את השום, מלח, פלפל ו-5 כפות ממי הבישול של הסלק, ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. מעבירים לצלחות ו"מגלחים" מעל תלתלי פרמזן בעזרת קולפן ירקות.

מרק ברוקולי(צילום: אפיק גבאי)
מרק ברוקולי
מרכיבים
כ-6 מנות
- 20 גרם חמאה
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 1 כרשה פרוסה
- 2 חבילות (כ-800 גרם) ברוקולי, מופרד לפרחים וללא הגזע
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
- להגשה: גבינה קשה מגוררת - פרמזן, פקורינו וכדומה
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה בסיר בנפח 5 ליטר. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים לסיר מים עד ל-3/4 מגובהו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי ומבשלים כחצי שעה.
- מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולתו בעזרת בלנדר מוט.
- מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מעבירים את מרק הברוקולי לקערות ומפזרים על כל מנה גבינה מגוררת.