קריאה אחרונה לבישולי חורף: מנות
מחממות רגע לפני הפרידה מהגשם

הגשם חזר - וייתכן שלא נראה אותו שוב המון זמן - אז נצלו את ההזדמנות כדי להכין מנות מחממות, מתפוחי אדמה עם פטריות וערמונים ועד לפסטת סלק ברוטב שמנת

מערכת Xnet

|

15.03.16 | 10:17

תפוחי אדמה בתנור עם גבינות, פטריות וערמונים (צילום: אפיק גבאי)
תפוחי אדמה בתנור עם גבינות, פטריות וערמונים (צילום: אפיק גבאי)

מתכונים של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.

 

תפוחי אדמה בתנור עם גבינות, פטריות וערמונים

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ, רצוי מפיירקס או קרמיקה

 

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • שמן זית
  • 2 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אבל לא מדי). מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לקערה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
  3. מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את תכולת המחבת לקערת תפוחי האדמה. מוסיפים גם את הערמונים, אגוז המוסקט, מלח, פלפל ומחצית מכמות הגבינה. מערבבים.
  5. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית, מיישרים ומפזרים מעל את יתרת הגבינה. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

 

קסרול ירקות וגבינות בציפוי פירורי לחם (צילום: אפיק גבאי)
    קסרול ירקות וגבינות בציפוי פירורי לחם(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    קסרול ירקות וגבינות בציפוי פירורי לחם

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ, רצוי מפיירקס או קרמיקה

     

    • שמן זית
    • 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
    • 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות
    • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
    • 2 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
    • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות
    • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
    • 100 גרם גבינה קשה (רצוי חריפה), מגוררת דק
    • 1/2 כפית אורגנו יבש
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כוס פירורי לחם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים כף שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כ-6 דקות, תוך ערבוב. מעבירים את הירקות למסננת, כדי לצנן אותם ולהיפטר מנוזלים עודפים.
    2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
    3. מערבבים בקערה את הירקות המצוננים, הגבינה הבולגרית, מחצית מהגבינה הקשה, האורגנו, מלח ופלפל. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את המחצית השנייה של הגבינה הקשה.
    4. מערבבים בקערית קטנה את פירורי הלחם עם 4 כפות שמן זית, ומפזרים על המאפה.
    5. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

     

    פסטת סלק ברוטב שמנת, מרווה ופרמזן (צילום: אפיק גבאי)
      פסטת סלק ברוטב שמנת, מרווה ופרמזן(צילום: אפיק גבאי)

       

      פסטת סלק ברוטב שמנת, מרווה ופרמזן

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      לפסטה

      • 1 סלק גדול או 2 סלקים קטנים
      • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח (רצוי קמח לפסטה)
      • 3 חלמונים
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כפית שטוחה מלח

       

      לרוטב

      • 30 גרם חמאה
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 עלי מרווה קצוצים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
      • 3 שיני שום כתושות
      • 1/2 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 5 כפות ממי הבישול של הסלק
      • 100 גרם גבינת פרמזן

       

      אופן ההכנה

       

      הפסטה

      1. מבשלים את הסלק במים רותחים כ-45 דקות (לא מקלפים אותו קודם), עד שהוא מתרכך. מקלפים ומצננים. שומרים את מי הבישול (נשתמש בהם אחר כך גם בהכנת הפסטה וגם בהכנת הרוטב).
      2. שמים במעבד מזון את הסלק עם 4 כפות ממי הבישול שלו וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטה ומעבדים לבצק אחיד (לחלופין, אפשר ללוש את הבצק ידנית).
      3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
      4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. אם יש לכם מכונת פסטה: מקמחים כל חלק, משטחים מעט ומעבירים במכונה - מתחילים בשלב העבה (המספר הקטן ביותר במכונה), מקפלים לחצי וחוזרים על פעולת הרידוד והרידוד עד לשלב 5. חותכים לרצועות ומפזרים מעל קמח. אם אין לכם מכונת פסטה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק ככל האפשר. חותכים לרצועות ומפזרים מעל קמח.
      5. מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר גדול. מבשלים את הפסטה 5 דקות, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית.

       

      הרוטב

      1. ממיסים את החמאה ושמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כדקה.
      2. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את השום, מלח, פלפל ו-5 כפות ממי הבישול של הסלק, ומערבבים.
      3. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהפסטה סופגת את הרוטב. מעבירים לצלחות ו"מגלחים" מעל תלתלי פרמזן בעזרת קולפן ירקות.

       

      מרק ברוקולי (צילום: אפיק גבאי)
        מרק ברוקולי(צילום: אפיק גבאי)
         

         

        מרק ברוקולי

         

        מרכיבים

        כ-6 מנות

         

        • 20 גרם חמאה
        • 1 בצל חתוך לקוביות
        • 1 כרשה פרוסה
        • 2 חבילות (כ-800 גרם) ברוקולי, מופרד לפרחים וללא הגזע
        • 1 כפית מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • קמצוץ אגוז מוסקט
        • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת לבישול 9% שומן
        • להגשה: גבינה קשה מגוררת - פרמזן, פקורינו וכדומה

         

        אופן ההכנה

        1. ממיסים את החמאה בסיר בנפח 5 ליטר. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
        2. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים לסיר מים עד ל-3/4 מגובהו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי ומבשלים כחצי שעה.
        3. מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולתו בעזרת בלנדר מוט.
        4. מחזירים את הסיר לכיריים, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
        5. מעבירים את מרק הברוקולי לקערות ומפזרים על כל מנה גבינה מגוררת.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד