שיא השחיתות: עוגיות שוקולד
עם מילוי של נוטלה חמה

סיון שטרנבך לא מבינה למה להסתפק בעוגיית שוקולד מושחתת עם שוקולד צ'יפס כשאפשר להוסיף לה גם מילוי של נוטלה נוזלית ולוהטת

סיון שטרנבך

|

25.02.16 | 15:04

עוגיות שוקולד במילוי נוטלה (צילום: סיון שטרנבך)
עוגיות שוקולד במילוי נוטלה (צילום: סיון שטרנבך)
תכירו את מיס יוניברס של העוגיות: צבע מהפנט של קקאו מבחוץ, נוטלה חמה ונוזלית במרכז וכתר של מלח אטלנטי על הקודקוד.

 

אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה, ולהפתיע את האורחים כשתרצו לקבל מחיאות כפיים סוערות.

 

המתכון לקוח מהבלוג הקנדי Gastro Senses.

 

 

מרכיבים

24 עוגיות

 

  • 24 כפות שטוחות נוטלה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 3 כפות (25 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי (ועוד קצת לפיזור)
  • 225 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3/4 כוס (100 גרם) אבקת קקאו איכותית (אל תתפשרו – לקקאו השפעה קריטית על טעם העוגיות)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה 24 כפות של נוטלה. מניחים במקפיא לשעה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור, הסודה והמלח.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה (בזמן ההקצפה כדאי לעצור פעמיים-שלוש ולאסוף את החמאה מדפנות הקערה).
  4. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד שהן נטמעות בחמאה. מנקים את דפנות הקערה, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבלים עד להטמעה.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את תערובת הקמח ואת פצפוצי השוקולד ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מרפדים תבנית או מגש בנייר אפייה. יוצרים מהתערובת 24 כדורים בגודל שווה ומניחים בתבנית. יוצרים במרכז כל עיגול גומה בעזרת כף – טובלים אותה במים בין כדור לכדור, כדי שלא תידבק. מניחים בכל גומה כף נוטלה קפואה.

 

 (צילום: סיון שטרנבך)
    (צילום: סיון שטרנבך)

     

    7. מרימים את השוליים של כל עוגייה וסוגרים מסביב למילוי. מגלגלים בין הידיים לכיסוי מלא וליצירת כדור מושלם. מניחים את העוגיות בחזרה בתבנית, מפזרים עליהן מעט מלח ומניחים במקפיא לשעה.

     

     (צילום: סיון שטרנבך)
      (צילום: סיון שטרנבך)

       

      8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

      9. מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (שומרים על רווח ביניהן, כי הן יתפשטו באפייה) ואופים 12 דקות (ייתכן שבתנור שלכם האפייה תהיה טיפה ארוכה או קצרה יותר - כדאי לאפות קודם רק 4-3 עוגיות כדי לבדוק את זמן האפייה המדויק).

      10. נותנים לעוגיות להצטנן 3 דקות מחוץ לתנור ומגישים מיד.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד