שושני פסטו: לחם מיוחד
עם תיבול בניחוח איטלקי

לחם יפהפה מבצק פשוט ורך שמגולגל עם פסטו טרי וריחני. הגישו אותו למרכז השולחן ותנו לכל אחד לבצוע ממנו חתיכה בגודל שבא לו

אורלי חרמש

|

01.02.16 | 22:23

שושני פסטו: לחם מיוחד עם תיבול בניחוח איטלקי (צילום: אורלי חרמש)
שושני פסטו: לחם מיוחד עם תיבול בניחוח איטלקי (צילום: אורלי חרמש)

אני אופה לחמים לעתים קרובות ונהנית מזה מאוד, אבל הלחם הזה גרם לי להתאהב במלאכה הזאת אפילו יותר: בצק פשוט עם שמן זית, שהופך אותו לרך וגמיש ונוח לעבודה, מגולגל יחד עם פסטו טרי, ריחני וטעים.

 

מגישים את הלחם השלם למרכז, וכל אחד יכול לבצוע ממנו לחמנייה קטנה או גדולה. מאפה מקרב, שלא תוכלו לשבוע ממנו.

 

אם יישאר לכם פסטו, העבירו אותו לצנצנת נקייה, כסו במעט שמן זית ושמרו במקרר.

 

  • עוד מתכוני אפייה מעולים של אורלי חרמש - בבלוג שלה, "Brown Sugar"

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

 

לבצק
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים או 1/2 שקית "שמרית" או 1/2 קובייה שמרים טריים
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית

 

לפסטו
  • 2 צרורות בזיליקום
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: ממיסים את השמרים במים ומניחים בצד ל-5 דקות.
  2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים אותם היטב. מוסיפים את המים עם השמרים ואת שמן הזית ומערבלים כמה דקות, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד ורך.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  4. בינתיים מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ושמים במעבד מזון (את הגבעולים זורקים). מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטו ומעבדים לממרח חלק. אם הפסטו סמיך מדי אפשר להוסיף לו שמן זית ומיץ לימון.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים אותו מעט, כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  6. מורחים את עלי הבצק בפסטו ומגלגלים לרולדות. חותכים כל רולדה לפרוסות באורך 5-4 ס"מ.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות. מעמידים בה את הפרוסות במרחק של כ-1.5 ס"מ זו מזו. מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים כשעה.
  8. כחצי שעה לפני תום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  9. אופים את הלחם כ-25 דקות, עד שהוא מזהיב.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג