
מטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים (צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
40-30 מטבעות שוקולד
- 300 גרם שוקולד (אני השתמשתי בשילוב של מריר, חלב ולבן ליצירת מראה שיש, אבל אפשר להשתמש רק בסוג אחד)
- 1 כוס תערובת פירות יבשים ואגוזים
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים (אם משתמשים ביותר מסוג אחד של שוקולד, ממיסים אותם בנפרד). במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מרפדים תבנית או שתיים בנייר אפייה. בעזרת כפיות יוצקים בתבנית "שלוליות" קטנות של שוקולד. ליצירת מראה שיש, יוצרים כל שלולית מ-3-2 סוגי שוקולד ומערבבים אותם קלות עם קיסם או מזלג. זה נראה קצת מבולגן, אבל הכל יסתדר.
- מניחים על השוקולד מתערובת הפירות והאגוזים. מצננים במקרר כחצי שעה.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אורלי חרמש - בבלוג שלה, Brown Sugar