
6 מנות
- 40 קלוריות למנה של חציל בלבד
- 100 קלוריות למנת רוטב טחינה סומק ( כל מנה 2 כפות)
- 25 קלוריות למנת רוטב יוגורט צאן עירית ( כל מנה 2 כפות)
- 75 קלוריות למנת רוטב טחינה יוגורט ( כל מנה 2 כפות)
החומרים
לחצילים:
- 3 חצילים בינוניים
- כף שמן זית
- כפית מלח גס
- 2 כפות עלי רוזמרין טריים
לטחינה סומק
- 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
- 1/2 כוס מים או יותר לפי הסמיכות הרצויה
- חצי כפית סומק
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב יוגורט
- 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט ביו 3% שומן צאן (עיזים, או כבשים או באפלו)
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות עירית קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב טחינה ויוגורט
- 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
- 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט ביו 3% שומן צאן (עיזים, או כבשים או באפלו)
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שוטפים את החצילים ומורידים את העוקצים. חוצים כל חציל לאורכו, עם הקליפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים חריצים אלכסוניים
- מערבבים בקערית קטנה את השמן, המלח והרוזמרין. מורחים את התערובת על החצילים.
- צולים כ-20- 30 דקות, עד שהחצילים משחימים ובנעיצת מזלג ניתן לחוש שהם רכים. אם נשארה תערובת שמן אפשר למרוח אותה באמצע תהליך האפיה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
- בינתיים מכינים את הרוטב הנבחר: מעבבים בקערה או במעבד מזון את כל החומרי הרוטב.
- מגישים כל מנה של חצי חציל בטמפרטורה חמימה ואת הרוטב במרכז השולחן.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
לפייסבוק של הצלם עודד חוברה