חצילים קלויים בתנור עם שלושה רטבים

מנת פתיחה או גיוון לארוחת ערב, שאפשר לתקתק בקלות, ממש ברגע האחרון. המשחק ברטבים מאפשר שינוי בטעם וגם בכמות הקלוריות

ליאורה חוברה

|

11.01.16 | 09:58

  (צילום: עודד חוברה)

 

6 מנות

  • 40 קלוריות למנה של חציל בלבד
  • 100 קלוריות למנת רוטב טחינה סומק ( כל מנה 2 כפות)
  • 25 קלוריות למנת רוטב יוגורט צאן עירית ( כל מנה 2 כפות)
  • 75 קלוריות למנת רוטב טחינה יוגורט ( כל מנה 2 כפות)

 

החומרים

לחצילים:

  • 3 חצילים בינוניים
  • כף שמן זית
  • כפית מלח גס
  • 2 כפות עלי רוזמרין טריים

לטחינה סומק

  • 6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/2 כוס מים או יותר לפי הסמיכות הרצויה
  • חצי כפית סומק
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב יוגורט

  • 1 גביע (150 מ"ל)  יוגורט ביו 3% שומן צאן (עיזים, או כבשים או באפלו)
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב טחינה ויוגורט

  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1 גביע (150 מ"ל)  יוגורט ביו 3% שומן צאן (עיזים, או כבשים או באפלו)
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים את החצילים ומורידים את העוקצים. חוצים כל חציל לאורכו, עם הקליפה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים חריצים אלכסוניים
  3. מערבבים בקערית קטנה את השמן, המלח והרוזמרין. מורחים את התערובת על החצילים.
  4. צולים כ-20- 30 דקות, עד שהחצילים משחימים ובנעיצת מזלג ניתן לחוש שהם רכים. אם נשארה תערובת שמן אפשר למרוח אותה באמצע תהליך האפיה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב הנבחר: מעבבים בקערה או במעבד מזון את כל החומרי הרוטב.
  6. מגישים כל מנה של חצי חציל בטמפרטורה חמימה ואת הרוטב במרכז השולחן.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה 

לפייסבוק של הצלם עודד חוברה 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד