ארוחת ערב מהירה: שלושה
רעיונות טעימים לסוף היום

רוצים להכניס קצת גיוון לארוחת הערב? קבלו מאסנת לסטר הצעות מרעננות ומהירות, מטורטייה עם גבינות בתנור ועד לביצים ממולאות

אסנת לסטרפורסם: 07.01.16 22:48
טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו (צילום: אסנת לסטר )
טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו (צילום: אסנת לסטר )

טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו

 

מתכון של ניצה בהיר מחיפה.

 

מרכיבים
  • טורטיות או פיתות דרוזיות כמספר הסועדים
  • ממרח פסטו
  • פלפלים קלויים קלופים
  • גבינה צפתית או בולגרית, מפוררת
  • שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים בתנור בנייר אפייה.
  2. מורחים את הטורטיות בפסטו. מניחים פלפלים קלויים ומפזרים מעל גבינה. מגלגלים לרולדות.
  3. מניחים את הטורטיות המגולגלות בתבנית וחותכים לפרוסות אלכסוניות ברוחב כ-3 ס"מ. מברישים אותן במעט שמן זית.
  4. אופים כ-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והטורטיות מזהיבות.

 

ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר )
    ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה(צילום: אסנת לסטר )

     

    ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה

     

    מתכון של שמעון נחמני מטבריה.

     

    מרכיבים

    8-5 מנות

     

    • 8-5 ביצים קשות
    • 3 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
    • 2 כפות שמן זית או מיונז
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • זיתים ירוקים קצוצים

     

    אופן ההכנה
    1. חוצים את הביצים הקשות לאורכן ומרוקנים אותן מהחלמונים.
    2. מועכים את החלמונים ומעבירים לקערה.
    3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים את שמן הזית (או המיונז) והתבלינים ומערבבים.
    4. ממלאים את חצאי הביצים במחית תפוחי האדמה ומקשטים בזיתים ירוקים (אפשר להוסיף את הזיתים לפירה כשהם קצוצים).

     

    סלט ירקות עם חצילים וטחינה (צילום: אסנת לסטר )
      סלט ירקות עם חצילים וטחינה(צילום: אסנת לסטר )
       

       

      סלט ירקות עם חצילים וטחינה

       

      מתכון של סימה סבן מבית שאן.

       

      מרכיבים
      • 1 חציל חתוך לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • שמן לטיגון
      • 4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 6 מלפפונים קלופים חתוכים לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 1 בצל סגול חתוך לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 4-3 כפות שמן זית
      • מיץ מלימון שלם
      • 1 כף מלח ים גס
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 4 כפות טחינה גולמית

       

      אופן ההכנה
      1. מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה.
      2. מערבבים את העגבניות, המלפפונים והבצל. מוסיפים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים.
      3. מוסיפים גם את קוביות החצילים ומערבבים.
      4. מזלפים על הסלט את הטחינה הגולמית ומגישים מיד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)