ארוחת ערב מהירה: שלושה
רעיונות טעימים לסוף היום

רוצים להכניס קצת גיוון לארוחת הערב? קבלו מאסנת לסטר הצעות מרעננות ומהירות, מטורטייה עם גבינות בתנור ועד לביצים ממולאות

אסנת לסטרפורסם: 07.01.16 22:48
טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו (צילום: אסנת לסטר )
טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו (צילום: אסנת לסטר )
 

טורטייה אפויה במילוי גבינות ופסטו

 

מתכון של ניצה בהיר מחיפה.

 

מרכיבים
  • טורטיות או פיתות דרוזיות כמספר הסועדים
  • ממרח פסטו
  • פלפלים קלויים קלופים
  • גבינה צפתית או בולגרית, מפוררת
  • שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים בתנור בנייר אפייה.
  2. מורחים את הטורטיות בפסטו. מניחים פלפלים קלויים ומפזרים מעל גבינה. מגלגלים לרולדות.
  3. מניחים את הטורטיות המגולגלות בתבנית וחותכים לפרוסות אלכסוניות ברוחב כ-3 ס"מ. מברישים אותן במעט שמן זית.
  4. אופים כ-7 דקות, עד שהגבינה נמסה והטורטיות מזהיבות.

 

ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר )
    ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה(צילום: אסנת לסטר )

     

    ביצים קשות ממולאות פירה תפוחי אדמה

     

    מתכון של שמעון נחמני מטבריה.

     

    מרכיבים

    8-5 מנות

     

    • 8-5 ביצים קשות
    • 3 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
    • 2 כפות שמן זית או מיונז
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • זיתים ירוקים קצוצים

     

    אופן ההכנה
    1. חוצים את הביצים הקשות לאורכן ומרוקנים אותן מהחלמונים.
    2. מועכים את החלמונים ומעבירים לקערה.
    3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם החלמונים. מוסיפים את שמן הזית (או המיונז) והתבלינים ומערבבים.
    4. ממלאים את חצאי הביצים במחית תפוחי האדמה ומקשטים בזיתים ירוקים (אפשר להוסיף את הזיתים לפירה כשהם קצוצים).

     

    סלט ירקות עם חצילים וטחינה (צילום: אסנת לסטר )
      סלט ירקות עם חצילים וטחינה(צילום: אסנת לסטר )
       

       

      סלט ירקות עם חצילים וטחינה

       

      מתכון של סימה סבן מבית שאן.

       

      מרכיבים
      • 1 חציל חתוך לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • שמן לטיגון
      • 4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 6 מלפפונים קלופים חתוכים לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 1 בצל סגול חתוך לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 4-3 כפות שמן זית
      • מיץ מלימון שלם
      • 1 כף מלח ים גס
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 4 כפות טחינה גולמית

       

      אופן ההכנה
      1. מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה.
      2. מערבבים את העגבניות, המלפפונים והבצל. מוסיפים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים.
      3. מוסיפים גם את קוביות החצילים ומערבבים.
      4. מזלפים על הסלט את הטחינה הגולמית ומגישים מיד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד