
מרכיבים
24 לחמניות ממולאות
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית שמרי "שמרית" או 2 כפות שמרים יבשים
- 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט
- כ-3 כוסות (כ-750 מ"ל) מים
- 2 כפות שמן זית או רגיל
- 1 כף מלח
- למילוי: כ-150 גרם גבינת פטה עזים מפוררת, עלי זעתר טריים
- לציפוי: 1 ביצה טרופה, קצח, שומשום, פרג
אופן ההכנה
1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים את הסוכר, השמרים, היוגורט ו-1/2 כוס מהמים. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק (ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט פחות או מעט יותר מ-2 כוסות). מוסיפים גם את השמן. לשים את הבצק עוד כמה דקות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים באופן רופף בניילון ומתפיחים כשעה וחצי.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ויוצרים מהבצק 24 כדורים שווים בגודלם. מכסים אותם בניילון, כדי שלא יתייבשו.
4. מכינים את המילוי: מפוררים את הגבינה בקערה. ומוסיפים עלי זעתר ומערבבים.
5. משטחים ביד לעיגול את אחד מכדורי הבצק ומניחים במרכזו ככפית מהמילוי. אוספים את שולי הבצק כלפי המרכז, כפי שצוררים שק, ומהדקים את הקצוות. מגלגלים שוב לכדור.

6. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק והמילוי.
7. מניחים את הלחמניות הממולאות ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה. מכסים באופן רופף בניילון ומתפיחים כשעה.
8. כחצי שעה לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
9. מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה טרופה ומפזרים עליהן קצח, שומשום או פרג.

10. אופים את הלחמניות הממולאות 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהלחמניות מזהיבות היטב.
- עוד מתכונים בדוקים ומעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג שלה, "מתנות קטנות"