קציצות הודו וירקות
    ברוטב פלפלים וזיתים

    הילדים לא יידעו שהם אוכלים ירקות: קציצות הודו רכות עם גזר וקישואים, שמבושלות ברוטב אדום פיקנטי שישמח לפגוש אורז בצלחת

    קציצות הודו וירקות ברוטב פלפלים וזיתים  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
    קציצות הודו וירקות ברוטב פלפלים וזיתים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

    מרכיבים

    4 מנות


    לקציצות ההודו

    • 500 גרם בשר הודו טחון
    • 1 ביצה
    • 1/4 כוס סולת או קמח תירס או פירורי לחם
    • 1 קישוא, מגורר דק
    • 1 גזר, קלוף ומגורר דק
    • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק מאוד או מרוסק
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור


    לרוטב

    • 4 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • אפשרות: 1/4 כפית אבקת צ'ילי
    • מלח
    • פלפל שחור טחון
    • 1/2 כוס מים
    • 1/2 כוס זיתים קצוצים גס


    להגשה

    • פטרוזיליה קצוצה


    אופן ההכנה

    1. שמים בקערה את כל מרכיבי קציצות ההודו ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.
    2. הרוטב: שמים את הפלפלים במכל מעבד המזון ומעבדים לרסק.
    3. שמים בסיר (גדול דיו להכיל את כדורי הבשר) את השמן, השום, הפפריקה ואבקת הצ'ילי ומחממים. כשהשמן חם וריח השום עולה מוסיפים את רסק הפלפלים, מלח ופלפל. מערבבים דקה-שתיים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. מבשלים כ-15 דקות.
    4. מוציאים את הבשר מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומעבירים לסיר הרוטב (מוודאים שהרוטב אינו מבעבע מאוד, כדי לשמור על צורת הכדורים). מבשלים כ-10 דקות, שבמהלכן מטלטלים את הסיר פעם או פעמיים כדי שהקציצות יכוסו ברוטב.
    5. מוסיפים את הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שקציצות ההודו מוכנות. מסירים מהכיריים.
    6. זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קציצות הודו וירקות ברוטב פלפלים וזיתים "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג