
קציצות הודו וירקות ברוטב פלפלים וזיתים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
4 מנות
לקציצות ההודו
- 500 גרם בשר הודו טחון
- 1 ביצה
- 1/4 כוס סולת או קמח תירס או פירורי לחם
- 1 קישוא, מגורר דק
- 1 גזר, קלוף ומגורר דק
- 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק מאוד או מרוסק
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 4 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- אפשרות: 1/4 כפית אבקת צ'ילי
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס זיתים קצוצים גס
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל מרכיבי קציצות ההודו ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- הרוטב: שמים את הפלפלים במכל מעבד המזון ומעבדים לרסק.
- שמים בסיר (גדול דיו להכיל את כדורי הבשר) את השמן, השום, הפפריקה ואבקת הצ'ילי ומחממים. כשהשמן חם וריח השום עולה מוסיפים את רסק הפלפלים, מלח ופלפל. מערבבים דקה-שתיים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. מבשלים כ-15 דקות.
- מוציאים את הבשר מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומעבירים לסיר הרוטב (מוודאים שהרוטב אינו מבעבע מאוד, כדי לשמור על צורת הכדורים). מבשלים כ-10 דקות, שבמהלכן מטלטלים את הסיר פעם או פעמיים כדי שהקציצות יכוסו ברוטב.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שקציצות ההודו מוכנות. מסירים מהכיריים.
- זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.