עוגה בחושה עם תותים ופיסטוקים

בלי ללכלך כלים ובלי מיקסר: עוגה בחושה קלה להכנה שמשלבת באופן מושלם בין תותים לפיסטוקים. והמחיר: רק 120 קלוריות לפרוסה

עוגה בחושה עם תותים ופיסטוקים (צילום: אבירם פלג )
עוגה בחושה עם תותים ופיסטוקים (צילום: אבירם פלג )

המרכיבים (12 פרוסות, 120 קלוריות לפרוסה)

תבנית בקוטר 20 ס"מ או תבנית אינגליש קייק

  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 1 (כעשרה) תותים, חתוכים גס
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות גדושות מחית פיסטוקים טבעית

הכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הביצים, המים, השמן, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים.
  3. מוסיפים את שני סוגי הקמחים. אם מתקבלת תערובת סמיכה מדי הדומה לבצק, מוסיפים מעט מים.
  4. מוסיפים את תותים, ומערבבים בעדינות עד שכל הבלילה נצבעת בכתמי תותים.
  5. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד