האדריכל היפני סו פוג'ימוטו נבחר לתכנן את ביתן הקיץ של גלריה סרפנטיין בלונדון. הוא יהיה האדריכל היפני השלישי שזוכה לכבוד הזה, אחרי שטויו איטו וסטודיו Sanaa עשו זאת לפניו. פוג'ימוטו השתתף בצוות היפני לביאנלה לאדריכלות בוונציה, בהנהגתו של טויו איטו, ויחד הם זכו בפרס "אריה הזהב" לביתן הלאומי המצטיין בתערוכה. הביתן היפני הוקדש למציאת פתרונות דיור דחופים לנפגעי אסון הצונאמי ביפן, תוך תצוגת עשרות מודלים של דגמים פוטנציאליים לבתים.
בגיל 41 הופך פוג'ימוטו לצעיר המתכננים של ביתן הקיץ עד היום. הוא מצטרף לשורה מכובדת של אדריכלי-על זוכי פרס פריצקר שהוזמנו לתכנן את הפרויקט השנתי, כמו דניאל ליבסקינד, ז'אן נובל ופרנק גרי. פוג'ימוטו מסתמן ככוח עולה ביפן, והוא מתבלט בתכנון מבני מגורים רדיקליים ומינימליסטיים. בעיצוביו שולטים הצבע הלבן, חומרי בנייה קלים ושפה צורנית קלילה ומתוחכמת. לכן טבעי שכעת, בעיצוב מבנה ציבור זמני, הוא ישלב בין השפה הסטרוקטורליסטית המאפיינת אותו לבין היחס הרגיש לטבע ולסביבה שמאפיין את התרבות היפנית.
>> וילה שטופת אור ביפן: דוגמה לעבודה של פוג'ימוטו
סבכה חצי שקופה
הביתן, שמתוכנן כמבנה סבכה, ישתרע על פני 350 מ"ר ויהיו לו שתי כניסות. סדרה של טרסות מדורגות תספק אזורי ישיבה וחלל גמיש ורב-תכליתי. איכותו העדינה של המבנה תאפשר לו להתמזג במבנה הקלאסי של הגלריה (שזוכה בימים אלה להרחבה, המתוכננת במשרדה של זאהה חדיד). המעטפת תורכב ממוטות פלדה דקים בעובי 20 מ"מ, שישוו מראה שקוף-למחצה, כך שהמבקרים יחושו שהם חלק מהטבע אך מוגנים בתוך מבנה בעת ובעונה אחת.
"אני מציע ביתן שהוא 'נוף אדריכלי'", מצוטט פוג'ימוטו בהודעת הגלריה, "מבנה שמעודד אנשים ליצור אינטראקציה ולעבור מחקר עם האתר בדרכים מגוונות. אני מדמיין את הירק והצמחייה שזורים בגיאומטריה הבנויה, בהקשר הפסטורלי של גני קנזינגטון. צורה חדשה של סביבה תיווצר היכן שהטבע ויד האדם מתמזגים".
הייתה זו חדיד שהתחילה את המסורת בשנת 2000, כאשר עיצבה את הביתן (פביליון) של הגלריה. מאז, מדי שנה, מזמינה הגלריה אדריכל בינלאומי בולט שטרם בנה בממלכה המאוחדת, לבוא ולתכנן חלל שיארח תערוכות בהייד-פארק בין החודשים יוני לאוקטובר. אשתקד עשו זאת האדריכלים השוויצים המצליחים הרצוג ודה מרון, בשיתוף האמן הסיני מתנגד המשטר איי וואי וואי. שנה קודם לכן עשה זאת פטר צומטור.