קרפצ'ו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ'ה
מצרכים
- 500 גרם סינטה פרוסה דק
- 25 עגבניות שרי מנומרות
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 1/2 לימון קצוץ כולל הקליפה
- אבקת זעתר יבש
- 1 כוס טחינה איכותית מוכנה
- צרור בצל ירוק פרוס דק
- שמן זית
לפיתות על הפלנצ'ה
- 1 ק"ג קמח שמרים
- 400 מ"ל מים פושרים
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף מלח גס
- 2 כפות סוכר
- 3 חלמונים
מסדרים את פרוסות הסינטה על צלחת הגשה, מסדרים את הירקות מעל, מתבלים במלח גס ואבקת זעתר. יוצקים מעט שמן זית ומטפטפים טחינה מעל.
פיתות על הפלנצ'ה:במיקסר מניחים קמח שמרים, מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר והביצים. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
מניחים להתפחה, מחלקים לכדורים ומתפיחים שוב.
מרדדים את הבצק לעלים בקוטר 20 ס"מ ובעובי חצי ס"מ, וצולים על הפלנצ'ה.
דג מושט
מצרכים
- מושט שלם חתוך ל-3 או 4 חתיכות
- 1 סלרי חתוך (עם הראש)
- 1 גמבה אדומה
- 1 ראש שום שלם מחולק לשיניים
- פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כף עריסה חריפה
- 1 כף עריסה מתוקה
- 1 כף שטוחה של רסק עגבניות
- 1/4 כפית סוכר
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 5 כפות שמן
- כוס-כוס ורבע מים רותחים
- לימון סחוט בכוס קטנה
אופן ההכנה
ממליחים את המושט לפחות חצי שעה מראש ומנגבים אותו עם מטלית.
מטגנים את המושט.
מטגנים את כל המרכיבים של הרוטב בסיר נפרד, מוסיפים מים רותחים (כוס/כוס ורבע).
מסדרים את הדגים על הרוטב ולא מכסים. אחרי הרתיחה, מוסיפים קצת מיץ לימון.
עוף באספרסו לצד אורז לבן
מצרכים
- 500 גרם פרגיות נקיות
- 2 בצלים פרוסים דק
- 5 שיני שום פרוסות
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כוס אספרסו קצר
- 250 גרם עגבניות שרי
- צרור בצל ירוק
- מלח
- פלפל שחור
- שמן קנולה לטיגון
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 כוס מים
- אורז לבן
במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים היטב את הבצל.
אחרי שהוא מזהיב, מזיזים את הבצל הצדה וצולים את הפרגיות כדקה מכל צד.
מוסיפים את שאר המצרכים, מבשלים על אש גבוהה במשך כשש דקות ומגישים עם אורז לבן.