דג על ריזוטו ירוק
מרכיבים
לריזוטו:
- 1/2 קילו אורז עגול לריזוטו (ארבוריו)
- 100 גרם חמאה
- 1.5 ליטר ציר דגים חם
- 5 עלי מרווה
- 5 שיני שום פרוסות
- בצל לבן פרוס דק
- 1/2 כוס פרמזן מגורד
- מלח לפי הטעם
- 4 כפות גבינת מסקרפונה
- 10 גבעולי אספרגוס חלוטים וחתוכים לאורך
- 20 יחידות שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה דק
- 4 כפות מחית של תרד ובזיליקום
- 100 גרם מולים
- 200 גרם קלאמרי חתוך לרצועות
- 2 כפות לימון
- זר בזיליקום מופרד
- 1/2 חבילת תרד מופרד
לדג
- 4 פילטים של דג ים טרי מתובלים עם מלח פלפל ותימין
- 20 גרם חמאה
להכנת הריזוטו
1. ממיסים את החמאה בסיר רחב בחום נמוך ומאדים את הבצל עד לריכוך (לא להזהיב את הבצל והחמאה).
2. מוסיפים את השום הפרוס ועלי המרווה וממשיכים לאדות מעט.
3. מוסיפים את האורז ומאדים מספר דקות עד שגרגירי האורז הופכים שקופים מעט.
4. מוסיפים את היין הלבן תוך כד ערבוב מתמיד (עדיף בכף עץ), עד שהיין מצטמצם לחלוטין.
5. בהדרגה מוסיפים את ציר הדגים, מצקת אחת בכל פעם, ומערבבים את הריזוטו. מבשלים על אש בינונית עם מעט נוזל כאשר כל הזמן יש בעבוע עדין.
6. לקראת שמוסיפים את כל הציר מוסיפים את המולים והקאלמרי, אחריהם מוסיפים את המסקרפונה, האספרגוס, השעועית ומחית התרד והבזיליקום תוך בחישת הריזוטו.
7. בסיום הבישול מוסיפים את הפרמז'ן ומיץ הלימון, מתקנים תיבול עם מלח.
להכנת המחית
חולטים את הבזיליקום והתרד בנפרד. טוחנים ביחד תוך כדי הוספת הנוזלים שנוצרו מהעלים, עד לקבלת מחית כמעט חלקה.
להכנת הדג
מחממים את החמאה במחבת טפלון.
כשהחמאה מזהיבה מוסיפם את הדגים, צורבים את הדגים על העור.
כעבור 20 שניות מנמיכים את הלהבה, מחכים כדקה נוספת והופכים את הדגים לטיגון על הבשר.
צורבים על להבה גבוה כ 20 שניות – מוציאים את הדגים למגש.
מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכמה דקות עד שהם מוכנים.
הגשה
מחלקים את הריזוטו ל4 צלחות,
כשהדגים מוכנים, מניחים דג אחד על כל צלחת מעל הריזוטו.
סמאש אבטיח
מרכיבים
- 2 אצבעות אבטיח
- 6 עלי לואיזה
- 2 כפיות סוכר
- 20 מ"ל לימון
- 25 מ"ל ג'ק דניאלס
- 25 מ"ל גרנד מרנייה
- 20 מ"ל מיי סוכר
- קרח כתוש
אופן הכנה
1. מכניסים את הסוכר והאבטיח לתוך שייקר ומועכים בעזרת מקל יעודי.
2. מוסיפים את שאר החומרים, מנערים ומוזגים לכוסות.
3. מקשטים בפלח אבטיח.
סלט לבבות חסה
- לבבות חסה מ-2 חסות ערביות
- 10 עלי בזיליקום
- 1 כף של לימון קצוץ
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 3 כפות מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- 4 סרדינים
- מלח לפי הצורך
אופן הכנה
1. מערבבים בקערה את הסרדינים יחד עם הלימון ושמן הזית.
2. מוסיפים את לבבות החסה, הבצל, הלימון והבזיליקום.
3. מערבבים בעדינות ומוסיפים מלח לפי הצורך.
מאפה פירות ים
מרכיבים
למאפה
- ביצה טרופה אחת
- 4 עלי פילו
- 50 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם יוגורט
למילוי
- 100 גרם פרמזן
- 100 גרם סנט מור
- 100 גרם מסקרפונה
- 16 יחידות שרימפס נקי ללא זנב
- 4 יחידות בשר של צדפת סקאלופ פרוס
- 30 עלי זעתר טריים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם בשר סרטנים
- 12 עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
2. מורחים בעדינות כל אחד מעלי הפילו בחמאה מומסת ומקפלים לחצי. מורחים פעם נוספת בחמאה ומקפלים שוב לקבלת ריבוע.
3. במרכז כל עלה מניחים כמה כפות מהמסה ומקפלים את צלעות הבצק כלפי פנים לכיסוי המסה ומורחים בביצה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות למשך 12- 15 דקות.
5. מגישים עם משקה יוגורט צונן.
6. ניתן להכין את המאפים כמה שעות מראש ולאפות לפני ההגשה.