ברוסקטה של אינטיאס עם עגבניות צלויות, איולי שום כבוש ואורגנו

מרכיבים

  • 4 פרוסות לחם לבן
  • 2 שיני שום
  • מעט שמן זית
  • 24 עגבניות שרי אדומות
  • 8 עלי אורגנו
  • 200 גרם אינטיאס (ללא עור ועצמות)
לאיולי
  • 5 חלמונים
  • 5 שיני שום כבוש
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח ים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ שרי
  • 500 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון את כל מצרכי האיולי פרט לשמן הזית ומעבדים.

2. תוך כדי, מזליפים את השמן עד ליצירת מרקם מיונזי.

3. מורחים לחם במעט שמן זית ומשפשפים שן שום.

4. מניחים על הרשת וחורכים היטב.

5. קוצצים דג לקוביות קטנות ומתבלים במלח פלפל ושמן זית.

6. חוצים כל עגבניה לחצי וחורכים על הגריל.

7. מסדרים עגבניות ודג על הברוסקטה. מזליפים מעט איולי ומפזרים עלי אורגנו.

חלב קוקוס, טפיוקה וענבים

מרכיבים

  • 50 גרם טפיוקה
  • 1 כוס מים
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 20 ענבים טריים
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה

1. מבשלים את הטפיוקה עם מים ודבש במשך כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד בעבוע קל.

2. מוסיפים חלב קוקוס וממשיכים בבישול עדין תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים במקרר למשך 4 שעות לפחות.

3. חותכים את הענבים ומניחים בתחתית הכוס, יוצקים את המשקה ומגישים.

אננס על האש

מרכיבים

  • 2 אננס טריים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיפודי עץ

לרוטב

  • 1/2 כוס דבש
  • 2 ענפי למון גראס
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
  • מעט עלי לואיזה
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומחממים מעט בסיר קטן.

2. טובלים את האננס ברוטב וצולים על הגריל קלות.

שיפודי פילה בקר בחלב קוקוס

מרכיבים

  • 500 גרם פילה בקר פרוס לקוביות ומשופד על 4 שיפודים נאים

למרינדה

  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה.

2. משרים את הבשר במרינדה כשעה לפחות.

3. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. מניחים את השיפודים על הגריל כשתי דקות מכל צד.

חזה עוף צרוב בלימון, שמן זית ותבלינים

מרכיבים

  • 4 חזות עוף מנוקים משומן וגידים

למשרה

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות קליפת לימון מגורדת
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות תימין
  • 2 כפות רוזמרין
  • 6 כפות פטרוזיליה
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • מלח, פלפל גרוס
  • 4 עגבניות גדולות בשלות
  • 4 זוקיני גדולים וטריים
  • 4 בצלים בינוניים
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים טריים
  • 8 גבעולי אספרגוס עבים מאד
  • 4 כפות חרדל
  • 2 באגטים

אופן ההכנה

1. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בם את חזות העוף למשך שעה לפחות.

2. צולים על גריל פחמים כחמש דקות מכל צד.

3. חוצים את העגבניות והבצלים לרוחבם, פורסים את הזוקיני לאורכם.

4. מורחים עליהם מתערובת המשרה וצולים כמה דקות.

5. צולים את גבעולי האספרגוס. מתבלים במלח ופלפל.

6. מגישים את חזות העוף עם הירקות הצלויים, באגט וחרדל.

סלט ברוקולי

מרכיבים

  • 1 ראש ברוקולי גדול
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 2 כפות שקדים קלויים
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים. צולים על גריל הפחמים ומעבירים לקערה.

2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

3. מזליפים טחינה גולמית ושקדים קלויים. מגישים.