סרדינים ממולאים

מרכיבים

  • 8- 10 סרדינים, מפולטים וללא הראש

למילוי

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים

לרוטב

  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • כרישה חתוכה לרצועות (החלק הלבן בלבד)
  • 6 עלי דפנה
  • 1/2 כוס מים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומתבלים במלח ובפלפל.

2. פורסים את הסרדינים וממלאים אותם בתערובת. מגלגלים ומסדרים בתבנית.

3. מפזרים בין הסרדינים את הבצל, הכרישה ועלי דפנה ויוצקים את המים. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-15 דקות.

סשימי ים תיכוני

של השף אבי ביטון

מרכיבים

  • 400 גרם לוקוס
  • 1 עגבנייה קצוצה
  • 1 פלפל שיפקה פרוס דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • שמן זית
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח גס
  • מיץ מלימון אחד
  • טחינה מוכנה, להגשה

אופן ההכנה

1. פורסים את הדג דק ככל האפשר ומסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה.

2. מפזרים מעל הדג את הירקות, מתבלים בשמן זית, מלח ולימון.

3. מפזרים מעט טחינה טובה ומגישים מיד.

פילה ממולא בירקות

מרכיבים

  • 6 פרוסות פילה

למילוי

  • שמן זית
  • 1/4 כרישה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס ציר בקר
  • 2 בטטות חתוכות לרצועות
  • 6 עלי רוזמרין ארוכים
  • 3 שיפודי עץ

אופן ההכנה

1. מחממים במחבת שמן הזית ומטגנים את הכרישה והשום עד הזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, מלבד הבטטות, ומטגנים עד שהם מתרככים.

2. פורסים את הפילה, מפזרים מעל פלפל גס ומלח גס וממלאים בתערובת הירקות. סוגרים כל גלילה בשיפוד מלופף בעלה רוזמרין ומסדרים בתבנית.

3. יוצקים על הגלילות ציר בקר ומפזרים מעל את הבטטות.

4. מזלפים על הכל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-25-20 דקות עד למידת העשייה הרצויה. מגישים מייד.