סלט חיטה קר
מתכון של עומר מילר
המרכיבים
לסלט
- 500 גרם חיטה מבושלת
- 4 פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לריבועים קטנים
- 1 כוס טבעות בצל ירוק
- 150 גרם חמוציות מושרות ביין לבן
- 150 גרם אגוזי פקאן
לוינגרט
- 8 כפות רוטב סויה כהה
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 כפות דבש
- 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.
- מערבבים היטב ומגישים.
לחם בירה עם זיתים סורים וגבינת קשקבל
מתכון של עומר מילר
המרכיבים (לכיכר אחת בתבנית אינגליש קייק)
- 500 גרם קמח תופח
- 500 מ"ל בירה לבנה
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כוס זיתים סורים מגולעים
- 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים קמח עם בירה ומלח לקבלת תערובת מעט נזלית. לא לערבב יותר מדי.
- מוסיפים את הגבינה והזיתים ומעברים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. משהם כשעה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך חמישים דקות עד לקבלת קרום שחום.
חמין חיטה בשקית קוקי
מתכון של עומר מילר
המרכיבים1 ו-1/2 ק"ג צוואר בקר
2 בצלים
1/2 ראש שום
4 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 1 כוסות חיטה שלמה
4-6 ביצים קשות
לתערובת התבלינים
2 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
1 כפית פלפל שחור
מעט קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
אופן ההכנה
- במחבת חורכים את הבשר בשמן זית. מטגנים באותה המחבת את הבצלים עד להשחמה. מעבירים את הבשר והבצל לשקית הקוקי. קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים גם כן.
- בקערת ערבוב מניחים את החיטה ומתבלים בתערובת התבלינים. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים היטב.
- יוצקים את החיטה לשקית הקוקי. מוסיפים את הביצים. בתבנית אפייה מניחים את השקית ומחוררים אותה. מפעילים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את התבית למשך שעה. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים 8 שעות.
פילאף בורגול מנחם
מתכון של מיכל אנסקי
המרכיבים
- שמן זית
- 4 בצלים קצוצים
- 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
- 1/4 צנצנת של עגבניות מרוסקות של mutti בזכוכית (150 גרם)
- 1 כפית סוכר
- 1 כף זרעי כוסברה
- 100 גרם דומדמניות
- 400 גרם בורגול שטוף
- גבינת ברינזה של המאירי, להגשה
- בצל ירוק, להגשה
אופן ההכנה
- מטגנים בצל בשמן זית עד לריכוך. מוסיפים פלפלים ומטגנים.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, סוכר, תבלינים ודומדמניות ומבשלים במשך 2 דקות.
- מוסיפים את הבורגול, 400 מ"ל מים ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומחכים לרתיחה.
- מכסים את הסיר במכסה, מורידים מהאש ומחכים 20 דקות.
- מאווררים את הבורגול עם מזלג, מוסיפים בצל ירוק קצוץ וברינזה ומגישים.