רביולי במילוי לבנה וזעתר
מתכון של עומר מילר
המרכיבים
לבצק
- 400 גרם קמח
- 9 חלמונים
- 1 ביצה
- 20 גרם מלח
- 1 כף שמן זית
- 250 גרם לבנה כבשים
- 30 עלי אורגנו/זעתר
- מלח
- פלפל שחור
- 10 עגבניות תמר טריות
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 פלפל אדום חריף
- שמים במעבד מזון קמח ומוסיפים את הביצים תוך כדי עיבוד. מוסיפים, שמן זית ומלח וממשיכים לעבד. במידה והבצק רטוב מוסיפים קמח. במידה והוא יבש מדי מוסיפים ביצה.
- מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית כדקה. מעבירים למקרר.
- אחרי כשעה מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי הרצוי.
- הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד המזון, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מניחים בצד.
- המלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
- ממלאים את הבצק במילוי הלבנה ויוצרים עיגולים יפים של רביולי. מבשלים את הרביולי כשתי דקות בסיר עם מים רותחים.
- הגשה: מניחים בצלחת הגשה את הרוטב ומעבירים את הרביולי לצלחת ההגשה. מעל מפזרים מעט אבקת זעתר ועלי זעתר טריים.
- רוצים עוד תוכניות עם עומר מילר ומיכל אנסקי? הקליקו כאן
- מחפשים מתכוני פסטה נוספים? היכנסו לעמוד מתכוני הפסטה
ניוקי עשבי תבלין ללא תפוחי אדמה
מתכון של עומר מילר
המרכיבים
- 240 מ"ל מים
- 100 גרם חמאה
- 2 כפיות מלח
- 260 גרם קמח
- 1 כף חרדל חלק
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף גבינת אמנטל מגוררת
- 5 ביצים
לטיגון
- שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- כמה ענפי טימין טריים
אופן ההכנה
- שמים בסיר מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות.
- מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים חרדל, עשבי תיבול ואת כפית המלח הנותרת. במהירות הכי איטית מוסיפים שלוש ביצים אחת אחרי השנייה.
- מגבירים מהירות ומוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה. מעבירים לשק זילוף. מצננים חצי שעה.
- מזלפים מהתערובת לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מוציאים ומסננים.
- מחממים מחבת עם שמן זית, שום וטימין, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים כמה שניות.
סלמון מאודה על סלט אטריות פסטה
מתכון של עומר מילרהמרכיבים
- 500 גרם נתח סלמון ללא עור ועצמות
לציר דגים
- שמן לטיגון
- 1 בצל לבן
- 1 גזר
- 1 סלרי ראש
- 2 שיני שום
- 1 כף זרעי שומר
- 1 כף גרגירי כוסברה
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 כוס פרנו
- 2 כוסות מים
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 ענפי טימין
- 2 אדרות וראשי דגים
- 3 כפות חומץ יין אדום
לאטריות
- 300 גרם קמח דורום
- 300 גרם קמח לבן
- 350 מ"ל מים פושרים
- 20 גרם מלח
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
להגשה
- 1 מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- הדג: בסיר רחב מאדים תבלינים וירקות שורש. מוסיפים יין ופרנו מאדים. מוסיפים אדרות ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
- מסננים. במחבת רחבה מרתיחים את הציר המסונן ומניחים את הדג בתוכו. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות.
- אטריות: מערבבים בקערה את הקמח, השמיר ומלח. מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק. מרדדים את הבצק לאטריות ומבשלים אותן במי מלח למשך דקה. הגשה: בצלחת הגשה מניחים שמנת חמוצה, עליה את האטריות ועליהם את הסלמון המאודה.
פסטה ברוטב טונה, עגבניות וצלפים
מתכון של מיכל אנסקי
המרכיבים- 1 חבילה (500 גרם) פסטה – רצוי ריגאטוני מס' 26
לרוטב
- שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 קופסאות שימורים של טונה בשמן
- 1 קופסה עגבניות קלופות שלמות (של מוטי)
- חופן עגבניות שרי
- 1 פלפל חריף מיובש קטן - שלם (פפרונצ'יני)
- 2 כפות צלפים
- מאדים במחבת רחבה ועמוקה עם מעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים אותו קלות.
- מוסיפים את הטונה עם חלק מהשמן ומטגנים מעט.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות והטריות ואת הפלפל החריף ומבשלים כרבע שעה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוסיפים את הרוטב. מפזרים את הצלפים ומגישים.