שניצל אפוי של תירס ותרד
- מתכון ל-8 שניצלים
מצרכים
- ½2 כוסות גרגירי תירס קפואים, מופשרים (אם יש תירס טרי, עדיף כמובן)
- 3 גבעולי בצל ירוק
- ⅓ צרור פטרוזיליה
- 200 גרם טופו
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כוסות בייבי תרד טרי
- 2 כפות פירורי לחם מלא
- 2 כפות קמח חיטה מלא
לציפוי
- ½ כוס פירורי לחם מלא
- 3-2 כפות שמן זית
במעבד מזון טוחנים ½1 כוסות גרגירי תירס עם בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה, עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
חולטים במים רותחים את עלי התרד במשך כדקה, סוחטים היטב וקוצצים גס.
מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, את התרד הקצוץ, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך חצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.
פרש רולס של ירקות ואטריות אורז
- הרכבה חופשית של הסועדים
מצרכים
לירקות בשלל גוונים (חתוכים לרצועות דקות)
- 1 פלפל אדום
- 1 מלפפון ירוק
- 1 אבוקדו
- 1 גזר
- פטריות פורטובלו
בנוסף
- 1 בצל ירוק
- 1 שום ירוק
- כוסברה
- בזיליקום
- נענע
- נבטים
- אטריות אורז או שעועית דקיקות מבושלות
- שמן זית להברשה
- שומשום שחור ולבן
למטבל שומשום וחמאת בוטנים
- 3 כפות טחינה גולמית איכותית
- 3 כפות חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח וסוכר
- מיץ טרי מלימון אחד
- 2 כפות רוטב סויה (רצוי בהיר)
- 1/4 כפית סוכר חום
- מים קרים
להגשה
- 1 חבילת דפי אורז מרובעים/עגולים
- קערת מים חמימים
המטבל: מניחים את כל החומרים, מלבד המים, בקערת ערבוב. מוסיפים מים בהדרגה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
מגישים את המטבל לצד הירקות ודפי אורז. במרכז השולחן מניחים קערת מים חמימים/שמן זית ומברשת להדבקת הרול, ומתחילים בהרכבת רולים אישיים עד ששובעים.
כריך טבעוני מתוק
מצרכים
- טחינה גולמית
- סילאן
- בננות
- אגוזים שבורים
להגשה
- לחם פרוס אנג'ל 100
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים יחד, מורחים על הלחם ואוכלים מיד.