פיננסייר פירות חורף

לתבנית סיליקון באבא רום

רכיבים

  • 1/3 כוס קמח (50 גרם)
  • 1/2 כוס פחות 1 כף אבקת סוכר (50 גרם)
  • 2/3 כוס + כף אבקת שקדים (60 גרם)
  • קורט אבקת אפייה
  • 1/4 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 4 חלבונים

לציפוי

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
  • פילטים מ- 1 תפוז
  • פילטים מ- 1 אשכולית
  • תות שדה

אופן ההכנה

1. מאחדים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה ותוכן מקל הוניל ומעבדים קלות במעבד המזון.

2. מחממים את החמאה בסיר עד רתיחה ומבשלים כ- 2 דקות נוספות, עד שצבע החמאה הופך חום בהיר.

3. מוסיפים את החמאה למעבד המזון ומעבדים קלות.

4. מוסיפים את החלבונים, מעבדים עד לקבלת עיסה אחידה ומעבירים לקערה נקייה.

5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 3 שעות.

6. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבנית עד 3/4 הגובה.

7. אופים 13 דקות בתנור שחומם ל- 180 מעלות.

הציפוי

8. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצף יציב.

9. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על הפיננסיירים.

10. מסדרים את פלחי הפירות ואת התותים על הקצפת ומגישים.

עוגת מוס שוקולד ותותים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לבראוניז

  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס + 3 כפות קמח (100 גרם)
  • 1 כוס + 3.5 כפות סוכר (240 גרם)
  • למוס השוקולד:
  • 220 גרם חמאה
  • 500 גרם שוקולד מריר 72% מוצקי קקאו
  • 6 חלמונים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 6 חלבונים
  • 2 כפות סוכר (30 גרם)

לציפוי

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם תותים שטופים
  • 50 גרם פיסטוק קלוי גרוס

אופן ההכנה

הבראוניז

1. ממיסים את החמאה והשוקולד.

2. בעזרת מטרפה ידנית טורפים את הביצים עם הקמח והסוכר.

3. יוצקים לתבנית בקוטר של 22 ס"מ ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות.

4. מקררים.

מוס השוקולד

5. ממיסים חמאה בסיר. לאחר ההמסה, מורידים מהאש וממיסים בתוכה את השוקולד.

6. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

7. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתוכה את תערובת השוקולד.

8. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומערבבים את תערובת השמנת והשוקולד לתוך קציפת החלבונים.

9. מעבירים את הבראוניז לתבנית בקוטר 24 ס"מ ויוצקים מעליו את המוס.

10. מקפיאים למשך 4 שעות לפחות.

הגנאש

11. מניחים את השוקולד בקערה.

12. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד.

13. מערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה.

הרכבה

14. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הגנאש עד לציפוי מלא של העוגה.

15. מכניסים להקפאה ל ½ שעה.

16. מדביקים את הפיסטוק הגרוס בדפנות העוגה כעיטור.

17. פורסים את התותים, מסדרים אותם על גבי העוגה ומגישים.

עוגת סולת תפוז

תבנית אינגליש 35 ס"מ

מרכיבים

לעוגה

  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 מ"ל שמן קנולה
  • 200 מ"ל מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס + 3 כפות קמח (100 גרם)
  • 3/4 כוס סולת (150 גרם)
  • 3/4 כוס קוקוס (70 גרם)
  • 2 כפות אבקת אפייה שטוחות (14 גרם)

לסירופ

  • 200 מ"ל מים
  • 1 כוס פחות 2 כפות סוכר (170 גרם)
  • מיץ מ ½ לימון

לציפוי

  • 1 כוס קוקוס (100 גרם)

אופן ההכנה

העוגה

1. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר.

2. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, הקנולה ואת מיץ התפוזים.

3. מוסיפים את הקמח, הסולת, הקוקוס ואת אבקת האפייה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את המסה לתבנית אינגליש קייק 35 ס"מ.

5. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.

הסירופ

6. מרתיחים את כל החומרים ומוזגים על העוגה בצאתה מהתנור כשהיא עדיין בתבנית.

הציפוי

7. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים אותה בקוקוס.