לחמניות גבינה

20 יחידות

מרכיבים

לסטרטר

  • 1 כוס + 1 כף קמח שטיבל מספר 2 (150 גרם)
  • 150 מ"ל מים
  • 5 גרם שמרים טריים

לתערובת הגבינה

  • 100 גרם קשקבל מגוררת דק
  • 80 מ"ל חלב
  • 40 גרם גבינת מסקרפונה
  • 4 כפות גרעיני דלעת
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט

לבצק

  • 2.5 כוסות קמח שטיבל מספר 2 (350 גרם)
  • 170 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 305 גרם סטרטר מוכן מראש
  • 1.5 כפיות מלח (15 גרם)

אופן ההכנה

הסטרטר

1. לערבב היטב את כל המרכיבים ולכסות למשך שעה.

מלית הגבינה

2. מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד ומניחים בצד.

הבצק

3. מעבדים את כל מרכיבי הבצק, כולל הסטרטר, למשך 2 דקות.

4. מוסיפים את המלח.

5. מניחים את הבצק להתפחה למשך שעה.

6. מחלקים את הבצק ליחידות של 40 גרם ומכדררים לעיגולים אחידים.

7. מעבירים את מלית הגבינה לשק זילוף עם צנתר חלק קטן.

8. ממלאים את הלחמניות במלית ומניחים הפוך על מגש מקומח להתפחה של שעה.

9. הופכים את הלחמניות הממולאות על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, ל- 18 דקות.

10. אחרי 12 דקות אפייה, מורידים את החום ל- 200 מעלות.

טיפים

  • כדאי לתת לסטרטר לנוח כמה שיותר זמן, כך טעמו של הסטרטר משתבח.
  • ניתן להחליף את הגבינות במלית ובכך לקבל שינוי טעמים.
  • חשוב להשתמש בקמח מועשר בחלבון שמתאים במיוחד לבצקי לחם ולחמניות.

טארטלט גבינות מלוח

12-15 יחידות

מרכיבים

לתערובת תפוח האדמה

  • 500 גרם תפוח אדמה מבושל בקליפתו
  • 2 כפות שמן זית
  • 80 גרם בצל קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • לבלילת הביצים:
  • 7 ביצים
  • 40 מ"ל חלב
  • 60 קוביות גבינת כבשים
  • מלח, פלפל שחור, מוסקט

לקישוט

  • בעגבניות שרי וענף תימין

אופן ההכנה

תערובת תפוחי האדמה

1. קולפים את תפוח האדמה וחותכים לפרוסות.

2. מחממים את שמן הזית במחבת, מקפיצים בצל עד להזהבה.

3. מוסיפים שום, פטריות, פרוסות תפוח אדמה ומתבלים. מצננים.

בלילת הביצים

1. מערבבים את כל המרכיבים.

2. מאחדים את בלילת הביצים עם תערובת תפוח האדמה ומניחים בצד למשך 10 דקות.

הרכבה וסיום

3. משמנים את תבניות הטארטלטים בחמאה רכה ויוצקים מהבלילה לתבניות.

4. מקשטים בעגבניות שרי וענף תימין.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות.

6. מגישים חם לצד סלט.

טיפים

  • כדאי להגיש את הטארטלטים חמים.
  • רצוי לא לבשל את תפוח האדמה יתר על המידה.
  • להבטחת שחרור קל ונוח של המאפה מהתבנית, כדאי לקמח את תבניות הטראטלטים לאחר השימון.

קיש פונדו

מרכיבים

(לתבנית בגודל 26 ס"מ)

לבצק השמרים

  • 120 גרם חלב בטמפרטורת החדר
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 1.5 כוסות + 3 כפות קמח שטיבל מספר 2 (240 גרם)
  • 1/2 כף סוכר (10 גרם)
  • 50 חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח (5 גרם)

למלית הגבינה

  • 2 שיני שום
  • 100 גרם גבינת אמנטל
  • 100 גרם גבינת טל העמק
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 220 שמנת מתוקה 32%
  • 3 ביצים מספר 2
  • 220 מ"ל יין לבן יבש
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה

אופן ההכנה

הבצק

1. ממיסים את השמרים בחלב.

2. מוסיפים את תערובת השמרים והחלב לקמח. מוסיפים סוכר, חמאה וביצה .

3. מעבדים במשך 10 שניות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.

4. יוצרים מהבצק כדור ומניחים מכוסה להתפחה של שעה.

5. מרדדים את הבצק לעיגול, מניחים בתבנית פאי משומנת, מחוררים בעזרת מזלג ומתפיחים למשך 30 דקות.

המלית

6. קוצצים היטב את שיני השום.

7. מגרדים את הגבינות בפומפייה גסה.

8. מאחדים את חומרי הבלילה ומתבלים לפי הטעם.

9. מניחים את המלית בצד למשך שעה.

10. יוצקים את המלית לתוך תבנית הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 25 דקות.

11. ניתן להוריד את החום ל- 170 מעלות ברגע שהמאפה מקבל צבע זהוב.

12. מגישים חם לצד סלט טרי.

טיפים

  • ככל שהתערובת עומדת זמן רב יותר לפני האפייה, כך היא משתבחת.
  • ניתן להקפיא את הפשטידה לפני האפייה ובכך ליהנות ממאפה טרי בין רגע.
  • ניתן לשנות את מרכיבי המלית, למשל להוסיף גבינה כחולה, ולקבל טעמים שונים ומגוונים.