נערת היופי עשרה, קים אקאפי, ארזה ליפסטיק, גטקעס וכפפות תרמיות והתגייסה לטירונות. בבוקר הגיוס היא היתה מחוייכת ונרגשת, ברחבת הבקו"ם החששות כבר גברו.
חיבוק לאמא סוזי ("החברה הכי טובה שלי"), נשיקה לחבר רז זלצרמן וקים אוזרת אומץ: "בואו פשוט נעשה את זה", היא אומרת ועולה על האוטובוס. השירות המתוכנן לה הוא בתפקיד משרדי קרוב לבית, כדי לאפשר לה להמשיך בעבודות דוגמנות במקביל לשירות הצבאי.
לרגל האירוע המרגש קיבצנו עצות מכמה קולגות של קים שעברו את השיפשוף בירוק ונשארו בחיים.
>> בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק
שביט ויזל: ראש פתוח
שביט ויזל, מלכת היופי של ישראל לשנת 2010, העבירה את החלק הראשון של שירותה הצבאי כחיילת אנונימית בחיל התקשוב. בדיוק באמצע השירות התקיימה התחרות ואחריה היא חזרה לאותה יחידה, אבל הפעם כמלכת היופי. מאז השתחררה והיא מנהלת קריירת דוגמנות מצליחה.
"צריך לבוא בראש פתוח", היא ממליצה לקים. "הצבא זו מסגרת קשה וכל אחד מגיע אליה ממקום מאוד אחר. הכי טוב פתוחים לכל מה שקורה ולהשתדל ליהנות".
מה ממש לא כדאי לעשות?
"לבוא עם ציפיות".
אסתי גינזבורג: זה לא בית ספר
אסתי גינזבורג שירתה מלוא התקופה כמש"קית קישור בבסיס השלישות ברמת גן והשתחררה בדרגת סמלת. טיפ לקים: בזמן השירות הצבאי אסתי השתתפה בשלל קמפיינים, כך שאפשר בהחלט לשלב עבודה בדוגמנות. גם הצבא נעזר בה לקדם אירועים ולהנחות אותם, בין השאר במסגרת פסטיבל "יותר", למתגייסים.
עצה שלה למתגייסת: "לקחת הכל בפרופרוציות. וגם לעמוד בזמנים! לא כמו בבית ספר שצריך להגיע בשמונה, מגיעים בשמונה וחצי והכל בסדר. שמונה זה שמונה".
גל ארז: בלי פריבילגיות של מלכה
מלכת החן לשנת 2010, גל ארז, הגיעה לטירונות בחיל האוויר עם התואר. "החזרות לטקס מלכת היופי והטקס עצמו היו הכנה מצוינת לגיוס. זה ממש דומה מבחינת האינטנסיביות וכמות הבנות שכל הזמן ביחד. ההבדל היחידי הוא שבחזרות לטקס סבלתי מהעקבים, בצבא סבלתי מהנשק (M-16 ארוך)".
עצה שלך לקים – כדאי לבקש פריבילגיות כלשהן?
"ביום הראשון שהגעתי הציעו לי מקלחת נפרדת מהבנות והקלות בריצות. אבל עוד לפני שהתגייסתי החלטתי שאני הולכת לעבור את החוויה כמו שצריך, אז ויתרתי על ההקלות".
גל עדיין משרתת תקופה קצרה. חדי העין יכולים לקלוט אותה בפרסומת החדשה לבית הספר הטכני של חיל האוויר (והמדליקה – שמתם לב לציפי מור, הלא היא רגע של דודלי, בתפקיד הסבתא? ילידי 90 ומעלה: גגלו).
עדי סאסי: הכל חוויות, גם הרגעים הכי קשים
נערת ישראל לאותה שנה, עדי סאסי, השתתפה בתחרות באמצע השירות הצבאי בחיל המודיעין.
עצה שלך לקים.
"שתתרגל לנהלים ולאורח החיים של חיילת. בשנה הראשונה שלי חזרתי הביתה רק כל שבועיים וזה היה לי הכי קשה, אבל מה שלא הורג מחשל. אפילו אם יהיו רגעים קשים צריך להסתכל קדימה ולהגיד, 'אני אצא מהשנתיים האלה עם החוויה בין הגדולות בחיים'".
מה לא לעשות?
"למרוד. קיבלת פקודה, תבצעי אותה בדרך הכי טובה. זה איפה שהוא גם רזומה אז חבל להרוס".
מה דעתך בסוגיית היחס המועדף?
"הכי טוב להישאר כמו שאת בצניעות שלך ולא לדרוש מעבר. בצבא כולם שווים".
אפילו לא לדרוש להתקלח בנפרד?
"לדעתי זה לא הכרחי. זאת חלק מהחוויה להיות חלק מהקבוצה".
מאז השחרור עדי מתמסרת לקידום קריירת הדוגמנות ולאחרונה חזרה מנסיעה מקצועית ליוון (עם שביט ויזל), שם הצטלמה והשתתפה בתצוגות. "כולם שם היו בשוק כשסיפרתי שהייתי בצבא. זה לא מובן מאליו שבנות מתגייסות".
אלין לוי: מסורה למפקד, למרות הריתוק
בניגוד לכל המרואיינות שצוטטו כאן, שהמליצו להיות חיילת ממושמעת, הדוגמנית והמנחה אלין לוי לא תמיד הסתדרה עם המערכת. אחרי שהגיעה למשפט אצל מפקד הבסיס ואפילו נשפטה ל-21 ימי ריתוק, הפכה אלין לפקידתו בבסיס פיקוד העורף.
כמו קים, גם אלין שאפה לשלב את הגיוס עם דברים נוספים: "תמיד ידעתי שאני אתגייס, לא היה לי סימן שאלה", היא סיפרה לעתון במחנה. "אבל רציתי לשלב את זה עם עוד משהו, שזה לא יגביל אותי".
הטיפ שלה הוא שגם בתפקיד פקידותי אפשר לתת את הנשמה: "אני באמת רוצה כמה שיותר להקל על המפקד שלי ולעזור לו. אם זה מבחינת לו"ז או טלפונים, ואפילו, כן, אם זה בדבר הקטן הזה של קפה. כשהוא מגיע הפוך אחרי איזו ישיבה - להכין לו את הקפה הזה."
__________________________________________________________________________________________________________