רגרסיות ורגשות אשם אינם חייבים להיות חלק מהבאת תינוק חדש

את לא חייבת להתמודד עם פרצי אלימות, ילד שחזר להרטיב או ילדה שלא נרדמת. ענת אביב, מדריכת הורים, מגלה איך לעבור את החודשים הראשונים בבית עם תינוק חדש

הילד ה"גדול" שלך יעשה הכל לקבל תשומת ליבך. תני לו מקסימום יחס כשהוא "טוב" ומינימום תשומת לב כשהוא בעשייה "שלילית" (צילום: Shuttersotck)
הילד ה"גדול" שלך יעשה הכל לקבל תשומת ליבך. תני לו מקסימום יחס כשהוא "טוב" ומינימום תשומת לב כשהוא בעשייה "שלילית" (צילום: Shuttersotck)

את לא חייבת להתמודד עם פרצי אלימות, ילד שחזר להרטיב או ילדה שמוציאה לך את המיץ, עד שהיא נרדמת.

 

ענת אביב, מדריכת הורים, מגלה לנו איך לעבור את החודשים הראשונים בבית עם תינוק חדש ללא רגרסיות, תסכול ורגשות אשמה, וחושפת חלק מהסודות, שאם תוסיפי אותם להתנהלות היומיומית שלך, תוכלי להפסיק לצעוק ותהני מבית שבו הילדים משתפים פעולה, מקשיבים וחולקים חוויות ב–6 שבועות בלבד!

 

ענת אביב, מפתחת שיטת "כזו אמא אני רוצה להיות", היא דמות יוצאת דופן בתעשיית הדרכת ההורים. מאחוריה מסלול חיים שונה ויצירתי, שללא ספק תורם לאופן שבו היא רואה את עולם ההורות. "אם היו שואלים אותי אז מה הסיכוי שאשנה את החיים, אעזוב את עולם העיצוב לטובת הדרכת הורים, התשובה שלי הייתה 0! אין מצב בעולם! בדיוק עשור לאחר מכן, עם מתבגרת ותאומות קטנות בבית, מצאתי עצמי לומדת איך להיות אמא כפי שתמיד רציתי".

 

אני יודעת שבהדרכת הורים מדובר לרוב על תהליך ארוך, במקרה הטוב כ-3 חודשים. מה בשיטה הזו מאפשר לך ליצור שינוי בזמן קצר של 6 שבועות? איך זה אפשרי?

"בשיטה שפיתחתי אני מתמקדת במפגש ארוך אחד ובליווי צמוד, שכמו "פייה על הכתף", מדייק אותך, נותן לך מענה מידי ומאפשר לך להתנהל באופן בטוח מול הילדים, ולהגיע לתוצאות של ממש לאחר 6 שבועות"

״בשיטה הייחודית שפיתחתי, במקום להיפגש לעשרות מפגשים שבועיים מתישים, אני מתמקדת במפגש ארוך אחד ובליווי צמוד, שכמו "פייה על הכתף", מדייק אותך, נותן לך מענה מידי ומאפשר לך להתנהל באופן בטוח מול הילדים, ולהגיע לתוצאות של ממש לאחר 6 שבועות.

 

"מצאתי עצמי לומדת איך להיות אמא כפי שתמיד רציתי". ענת אביב (צילום: שי קדם)
    "מצאתי עצמי לומדת איך להיות אמא כפי שתמיד רציתי". ענת אביב(צילום: שי קדם)

     

    "לאחר מאות משפחות שעברו את התהליך, אני יכולה להבטיח לך שאפשר להגיע לשינוי, בדרך מהירה יותר, לשים סוף לתסכול ולהתחיל ליהנות מהאמהות שלך. אף אחת מאיתנו לא דמיינה את עצמה כאמא, שמעבירה את שעות אחה"צ בצעקות ותסכול, שמתקפלת מול ילד בן שנתיים-שלוש ומרגישה כישלון".

     

    אז איך נמנעים מהרגרסיות שתמיד מגיעות הביתה עם התינוק החדש?

    יש כמה טעויות שכמעט כולנו עושות, ובעזרת הסודות הללו תמנעי מהם: ישנם 5 נושאים שאם תשימי שם את האנרגיה, הם יעשו לך שינוי בבית:

     

    1. לדבר את הגיל - הילד שלך, שעד אתמול היה קטן, בן שנתיים-שלוש, הפך בתוך יום ל"גדול". זה מלחיץ וגורר מרד. תדברי על הגיל שלו "אתה בן שנתיים, אתה יכול לבד".

     

    2. היפוך תגובה - הילד ה"גדול" שלך יעשה הכל לקבל תשומת ליבך. תני לו מקסימום יחס כשהוא "טוב" ומינימום תשומת לב כשהוא בעשייה "שלילית". הוא רואה שהוא לא חייב לצעוק, לעשות פיפי באמצע הסלון, לקבל התקף זעם או לחטוף לתינוק את המוצץ בשביל שיראו אותו בבית.

     

    3. תני לו לקנא - יותר מזה, תשאלי אותו אם הוא מקנא בתינוק. זה רגש לגיטימי, את לא מכניסה לו רעיונות לראש, הוא חשב על זה לפני, רק לא ידע לתת שם לרגש, וכנראה הרגיש ש"אסור לקנא". ברגע שהוא מבין שזה מותר, הוא יכול לשחרר, ואז הוא מרגיש רגוע יותר.

     

    4. כשהתינוק מגיע ל 4-6 חודשים - תהיה קפיצת מדרגה בתסכול. לא משנה בן כמה ה"גדול", התסכול כאן מטורף! התינוק עושה בכל יום משהו חדש, כולם מתלהבים וה"גדול" מרגיש צורך חזק יותר לקבל יחס. הכל נעשה קיצוני יותר. תהיי מודעת, תיישמי מה שכתבתי למעלה, זה עובד.

     

    5. רגרסיה יומיומית - אם הגעתם למצב של רגרסיה יומיומית בגמילה, שינה או אכילה, בבקשה אל תחכו. טפלו בזה כשזה מתחיל, ותחסכו לכם ובמיוחד לילדכם, חודשים של תסכול.

      

     

    טל׳: 0544529674 |  anat@anataviv.com 

    פייסבוק: ענת אביב - ליווי משפחתי להורים ולהורי תאומים

    ליצירת קשר >>

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד