חממו גופכם לחורף: ארבע דרכים לשמור על הבריאות בזמן קור וקורונה

אילו מזונות מחממים מומלץ להכניס לתפריט, מה הבעיה עם פירות ההדר, איך לקבל את מקסימום היתרונות של הכורכום ומהי הדרך היעילה ביותר לצרוך מספיק ויטמין D?

 לא כל מרק, מאכל או תבשיל בהכרח יחממו את הגוף, גם אם יוגשו בטמפרטורה חמה (צילום: Shutterstock)
לא כל מרק, מאכל או תבשיל בהכרח יחממו את הגוף, גם אם יוגשו בטמפרטורה חמה (צילום: Shutterstock)

בזמן שמשבר הבריאות מרחף מעל ראשנו, וכולנו רק מחכים שהמחלה הזו תחלוף מהעולם, אנחנו צריכים להתמקד בשמירה על הבריאות ובחיזוק המערכת החיסונית. חוץ מהמשבר גם מחלות החורף חוזרות, מה עושים? מתחממים! איך להתחמם ולשמור על הבריאות בחורף? ארבע דרכים נבחרות לפניכם:

 

מזון מחמם - ׳הטעים׳

לפעמים גם המובן מאליו צריך להיאמר. אוכל חם גורם לתחושה חמימה בגוף. כשחם בחוץ, זה מעיק. לעומת זאת, כשקר, אין כמו מרק מהביל להרגשת החום אשר מתפשט מפנים הגוף ועד לקצות הבהונות. הנה אמירה שתפתיע אתכם: לא כל מרק, מאכל או תבשיל בהכרח יחממו את הגוף, גם אם יוגשו בטמפרטורה חמה. מסתבר, שגם להרכב של אותו מאכל יש השפעה מכרעת על הטמפרטורה הפנימית שתיווצר בגוף.

 

לפי הגישה של הרפואה הסינית, מיני מאכלים שונים נחשבים מחממים, בעוד שיש כאלה שנחשבים מקררים. כך, תה מנטה, אפילו כשהוא מוגש חם, נחשב כמקרר, בעוד שתה קינמון (ניחשתם נכון – אפילו אם הוא קר), נחשב כמחמם. למעשה, לטמפרטורת ההגשה ישנה השפעה רק על התחושה הראשונית, אך סוגי המזון (מקררים/ מחממים) הם אלה שיקבעו את השינוי ארוך הטווח, בטמפרטורת הגוף הפנימית. רוצים עוד דוגמאות למזונות מחממים? בשמחה! מלבד קינמון, גם ג'ינג'ר, כורכום, גרגירי פלפל לסוגיו (גם פלפל אנגלי), רוזמרין, ועוד רבים וטובים.

  

ויטמין C - ׳המפורסם׳

עשרות שנים, שהקשר בין צריכת ויטמין C לבין טיפול בהצטננות חורף, וחיזוק המערכת החיסונית, מפורסם וידוע לכל. אבל, בעוד שגריריו הטובים של הוויטמין המופלא הזה, הינם פירות ההדר, הם טומנים בחובם בעיה לא פחות קשה -מגבירים היווצרות ליחה, שמקשה פינויה מדרכי הנשימה העליונות, וכך מגבירה את תחושת הגודש באף ובסינוסים.

 

כבר לפני שנים, עם קום תעשיית תוספי התזונה, נמצא פתרון פשוט: תוסף ויטמין C. אם רוצים לוודא שספיגתו של הויטמין בגוף אכן יעילה ומירבית, יש להקפיד על אופן הנטילה ועל הסוג של אותו תוסף.

ויטמין C ליפוזומלי של ECOSUPP נותן מענה בנקודות החלשות של תוספי ויטמין C אחרים. מחקר קליני שנערך על ויטמין C ליפוזומלי, מצביע על ספיגה הגבוהה פי 5 מסוגים שונים של ויטמין C. בזכות המעטפת השומנית (פוספוליפיד) שנמצאת סביב הוויטמין ומגינה עליו מפני חומציות בקיבה, הוא מועבר בשלמותו אל המקום הנכון במעיים, שם נספג  הוויטמין בצורה היעילה ביותר.

 

ויטמין C ליפוזומלי אינו חומצי ואינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול, ובשביל שיהיה לכם הכי כיף וטעים – הוא גם בטעם תפוז עדין.

 

מחקר קליני שנערך על ויטמין C ליפוזומלי, מצביע על ספיגה הגבוהה פי 5 לעומת סוגים אחרים (צילום: אקוסאפ)
    מחקר קליני שנערך על ויטמין C ליפוזומלי, מצביע על ספיגה הגבוהה פי 5 לעומת סוגים אחרים(צילום: אקוסאפ)

     

    ויטמין D3 – ׳הקשה להשגה׳

    ויטמין שאנו יודעים לסנתז בעצמנו בזמן חשיפה לקרני השמש. אבל בואו נהיה כנים, כמה מאיתנו באמת יצאו לשמש בחצי השנה האחרונה? מסגר לסגר, ראינו רק ארבעה קירות, אם לא של הבית – אז של הסופר, ולא מעבר לזה. ובכלל, גם בחשיפה לשמש יש לא מעט סיכונים. אז סביר להניח, שתוך כדי קריאת שורות אלה, קרני השמש לא בדיוק מלטפות אתכם, ואתם ספונים במשרד או בבית, אולי אפילו עם חוסר של ויטמין D3.

     

    אז מהו המינון המדויק? 10 דקות ביום? שעה ביום? ומה אם מעונן? באיזו שעה? מספיק בשרוול קצר או צריך בגד ים? ולמה הוא בכלל כל כך חשוב?

     

    יש הרבה משתנים שפועלים במקביל, וקשה לדעת בדיוק כמה זמן צריך לתת לקרינה האולטרא-סגולה לעבוד עלינו על מנת להצליח להפיק את רמת הוויטמין D3 הנדרשת, מבלי להסתכן בתוצאות השליליות, כגון: הזדקנות עור מוקדמת וכוויות שמש. למרבה השמחה, הרפואה והמדע הגדירו מהי כמות הוויטמין D3 היומית, המומלצת לכל אדם (לפי גיל), וניתן ליטול תוסף ויטמין  D3 מבלי לדאוג להשפעות השליליות של החשיפה לשמש.

     

      

    ויטמין D3 ליפוזומלי של ECOSUPP, מאפשר זמינות ביולוגית גבוהה בזכות המבנה המיוחד שלו. בניגוד לתוספים של חברות אחרות בשוק הישראלי, התוסף הוא טבעוני, ומכיל 1,000 יחב"ל, בכל נטילה. בונוס נוסף: התוסף גם מגיע בצורה נוזלית, בטעם לימון-ליים מרענן.

     

    ויטמין D3 ליפוזומלי של ECOSUPP, מאפשר זמינות ביולוגית גבוהה (צילום: אקוסאפ)
      ויטמין D3 ליפוזומלי של ECOSUPP, מאפשר זמינות ביולוגית גבוהה(צילום: אקוסאפ)

       

      כורכום ליפוזומלי - ׳המחמם׳

      רבות וטובות דובר על הכורכומין ועל תועלותיו לבריאות. מזה למעלה מ-5,000 שנים משמש שורש הכורכום (Turmeric) כאחד התבלינים החשובים אשר נצרך מדי יום על ידי למעלה משליש מאוכלוסיית העולם. אם נסתכל רק על חמש השנים האחרונות, נראה כי התפרסמו על הכורכומין 6,000 מאמרים מדעיים שסקרו את תכונותיו, כאשר בסך הכל נערכו עליו ועל שורש הכורכום למעלה מ-10,000 ניסויים במודלים שונים.

       

      אבל מלבד הכורכומין, שורש הכורכום, הטורמריק, מכיל קומפלקס גדול של רכיבים נוספים, שגם בהם המדע מגלה עניין לאור הפוטנציאל הבריאותי שלהם, כגון חלבונים, רבי-סוכרים, שמנים נדיפים ועוד. לכן, בשילוב טכנולוגיית ה-Polar-Non Polar-Sandwich עם הטכנולוגיה הליפוזומלית, ניתן להבטיח את כל יתרונות הכורכום בתוסף אחד, על מנת לאפשר לגוף לספוג אותו בצורה היעילה ביותר. כמה יעילה? ובכן, מחקר קליני שבדק את הטורמריק בטכנולוגיית ה PNS, מצביע על זמינות ביולוגית גבוהה עד פי 16.5 משל כורכומין רגיל.

       

      טעמו עדין ביחס לטעם המריר של הכורכום, כך שגם אם אינכם חובבי כורכום, תוכלו לצרוך אותו יותר בקלות, ואפילו תמצאו שהוא יכול להועיל לכם מאוד.

       

      כל יתרונות הכורכום בתוסף אחד (צילום: אקוסאפ)
        כל יתרונות הכורכום בתוסף אחד(צילום: אקוסאפ)

         

        את מוצרי ECOSUPP ניתן לרכוש בהזמנת משלוח עד הבית, ללא תוספת תשלום, וכן ברשתות פארם, בתי מרקחת ובתי טבע.

         

        התקשרו עכשיו: 1-801-226-226

        איסטגרם: EcoSupp

        פייסבוק: EcoSupp - אקוסאפ

        דוא"ל: orders@ecosupp.co.il

        אתר: www.ecosupp.co.il

         

        *למען הסר ספק, התוכן במאמר זה הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע בו אינו התוויתי, הוא לא מהווה המלצה רפואית מוסמכת והוא לא מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה, הוראה או עצה לשימוש, לשינוי או להורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד