מהיר וקל: מרק כתומים ורימונים בגרסה חלבית או טבעונית

אנחנו בטוחים שיש לכם המון מתכונים למרק כתום, אבל כזה עוד לא הכנתם: מעט מתקתק ומעט פיקנטי ומפתיע בטעמו העמוק

מרק כתומים ורימונים  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
מרק כתומים ורימונים (צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

 מרק מעט פיקנטי ומפתיע בטעמו העמוק. לגרסה חלבית, החליפו את נוזל הקוקוס בשמנת לבישול.

 

המרכיבים

(5 מנות)

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 מקל קינמון
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים
  • 750 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 יחידות בינוניות (1/2 ק"ג) בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס מיץ רימונים
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) נוזל ("חלב") קוקוס
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: גרגירים מ־1/2 רימון

 

ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל והצ'ילי ומטגנים כ־2 דקות על להבה גבוהה, להזהבה קלה. מוסיפים את הסוכר החום ומקל הקינמון והערמונים ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הדלעת והבטטה ומטגנים עוד כדקה, על להבה גבוהה. מוסיפים את מיץ הרימונים וחלב הקוקוס ויוצקים מים כך שהנוזלים יכסו מעט מעבר לגובה המרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים (ללא כיסוי) על להבה בינונית, ברתיחה עדינה, כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.

2. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומסירים מהכיריים.

3. מוציאים מהמרק את מקל הקינמון. טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון) למרקם קרמי אחיד – אפשר להשאיר מעט חתיכות גסות, לפי הטעם (אפשר להכין עד יום מראש ולחמם לפני ההגשה).

4. מעטרים ברימונים ומגישים חם.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד