חלת ערמונים ודבש להתחלה מתוקה ורכה של השנה החדשה

חלה רכה ומשגעת, עם טוויסט של ערמונים ומתיקות של דבש, שתפאר כל שולחן חג. מומלץ להכין אותה ביום ההגשה כדי ליהנות ממנה במיטבה

חלת ערמונים ודבש  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
חלת ערמונים ודבש (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

 

המרכיבים

(1 כיכר עגולה גדולה)

 

  • 550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח
  • 1/2 2 כפיות שטוחות (11 גרם) מלח
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) חלב 3% שומן
  • 25 גרם שמרים טריים מקובייה
  • 80 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת ומצוננת
  • 1/2 4 כפות (90 גרם) דבש
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 שקית (75 גרם) ערמונים קלויים, פרוסים דק

 

  • למשיחה: 1 חלמון + 1 כף חלב

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח והמלח ומערבבים.

2. מחממים קלות את החלב (על הכיריים או במיקרוגל), רק עד שיהיה פושר (30 מעלות). מוסיפים את השמרים וטורפים עד שהם נמסים. מוסיפים גם את החמאה, הדבש והביצים וטורפים למרקם אחיד.

3. יוצקים את בלילת החלב־דבש לקערת המערבל ולשים לאט עד שמתקבל בצק אחיד (מסייעים במרית לאיחוד המרכיבים). מהרגע שמתקבל בצק, ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. עוצרים, מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק תופח ב־50% לפחות.

4. בסיום ההתפחה, טופחים על הבצק להוצאת אוויר. מוסיפים לו את פרוסות הערמונים ובידיים רטובות לשים קלות, לפיזור אחיד.

5. מקמחים קלות משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעלה ארוך (90-80 ס"מ). מגלגלים את העלה לגליל ומלפפים את הגליל סביב עצמו, לשבלול גדול. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כ־45 דקות, להשגת תפיחה ניכרת (יש להיזהר מתפיחת יתר).

6. לקראת סיום ההתפחה, מחממים את התנור ל־175 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור.

7. טורפים את החלמון והחלב ומברישים היטב את הבצק. אופים כ־30 דקות, עד שחלקה התחתון של החלה משחים. מוציאים ומצננים על רשת. מגישים.

איך שומרים? החלה במיטבה ביום האפייה (שומרים בטמפרטורת החדר). שאריות מומלץ לפרוס ולשמור במקפיא (עד שבועיים).

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד