מחוץ לקופסה: כך תכינו עם הילדים פיצה משגעת בצורת מדוזה

או שאולי זו פיצה בצורת בכלל תמנון? האמת שזה לא בכלל לא משנה, העיקר שתסדרו לילדים ולכם תעסוקה כיפית וטעימה לימים האחרונים של החופש הגדול

  (צילום: נעמה רן)

 

המרכיבים

(3 יחידות)

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות מים

 

לציפוי

  • 3/4 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כוס זיתים פרוסים

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב. מפעילים את המערבל ולשים 7-6 דקות, לבצק אחיד וגמיש. עוצרים. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מחממים את התנור ל־250 מעלות (לא בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל־3 כדורים גדולים ו־3 כדורים קטנים. את הכדורים הקטנים משטחים בידיים לעיגול בעובי 1/2–3/4 ס"מ – הוא יהיה הראש של המדוזה (או התמנון). את הכדורים הגדולים משטחים בידיים למלבנים בגודל 10X12 לערך. חותכים אותם ל־8-6 רגליים (כל רגל בעובי 1/2 1 ס"מ בערך).

4. מניחים בתבנית את ראשי התמנון ומצמידים להם את הרגליים. מורחים את הבצק ברוטב העגבניות ומפזרים גבינה וזיתים (אפשר ליצור בעזרת הזיתים פרצוף).

5. אופים כ־15 דקות, עד שהפיצות מזהיבות. מוציאים, מצננים קצת ואוכלים.

 

הכנת פיצה מדוזה (צילום: נעמה רן)
    הכנת פיצה מדוזה(צילום: נעמה רן)

     

     (צילום: נעמה רן)
      (צילום: נעמה רן)

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד