אז מה, שנתחיל מחדש? איך יוצרים זוגיות מאושרת בפרק ב'

לדורית אבן שרון אין ספקות. אם לא טוב לכם בפרק א' אתם לא צריכים להישאר שם. אבל כדאי מאוד שתלמדו להכיר את עצמכם לפני שאתם רצים לפרק ב'

"המסע הזה, מהאישה שהייתה עצובה מאוד ולא ידעה למה, אל האישה השמחה והאוהבת שאני היום, הוא בדיוק מה שמחבר אותי לעיסוק שהוא שליחות". דורית אבן שרון (צילום: טל שחר)
"המסע הזה, מהאישה שהייתה עצובה מאוד ולא ידעה למה, אל האישה השמחה והאוהבת שאני היום, הוא בדיוק מה שמחבר אותי לעיסוק שהוא שליחות". דורית אבן שרון (צילום: טל שחר)

מי אני? בת 52, נשואה פרק ב', אמא לשלושה ילדים נפלאים שלי + שלוש בנות נהדרות שלו, יועצת לזוגיות מאושרת בפרק ב', מנחה סדנאות וקבוצות לפיתוח אינטליגנציה זוגית, סופרוייזר ליועצי זוגיות. בעלת תואר שני בליווי תהליכי למידה והסמכה כיועצת למערכות יחסים וזוגיות – מרכז החוויה הדיאלוגית בבר אילן, מנחת קבוצות מוסמכת ומגשרת מוסמכת.

 

"כשהתחתנתי בפעם הראשונה לא היו לי הידע והכלים הנחוצים כדי להבין איך יוצרים זוגיות מאושרת. לא הבנתי מה לא בסדר איתי, למה אני לא מרוצה עם האיש שענה על כל הצ'ק ליסט של הפרטנר האידאלי לחתונה?", מספרת דורית אבן שרון. "היום, שלושה עשורים אחר כך, אני נשואה באהבה גדולה לאיש המושלם שלי. כמובן שהוא מושלם – בשבילי. אנחנו מנהלים חיי משפחה משולבת בפרק ב', שזה אתגר גדול עם המון רעשי רקע, ועושים את זה בלי חרטות, בלי ספקות ועם שמחה ענקית שאנחנו מודים עליה זה לזו יום-יום.

 

"המסע הזה דרש ממני נחישות ואומץ - לוותר על חיים נוחים ובטוחים, לעמוד מול אלה שלא עודדו אותי, אלה שהפחידו וכעסו, שאמרו: 'מה חסר לך? את לא יודעת מה טוב לך, אם תפרקי תפגעי בילדים'. בדרך למדתי המון על האמונות והתפיסות שהבאתי איתי מהבית, אילו מהן מתאימות ותומכות בי ואילו מפריעות ומונעות ממני לחיות באהבה. המסע הזה, מהאישה שהייתה עצובה מאוד ולא ידעה למה, אל האישה השמחה והאוהבת שאני היום, הוא בדיוק מה שמחבר אותי לעיסוק שהוא שליחות.

 

לפגוש את אותם זוגות ויחידים שחיים בזוגיות של פרק ב' עם חלום למשפחה נינוחה ושמחה, וחסר להם ידע איך לעשות את זה נכון. יש כיום ידע שנצבר במחקרים על פני 40 שנה, ומלמד על המציאות הרגשית השונה בפרק ב' לעומת פרק א' ואיך להתמודד עם האתגרים של פרק ב'. החזון המשפחתי חייב להתאים ולתמוך בכם כשאתם בונים משפחה משולבת בפרק ב'".

 

מה זאת אהבה?

"אהבה רומנטית היא חוויה של קרבה ואינטימיות רגשית, גופנית, מחשבתית. באהבה זוגית אידאלית יש לכל אחד מהצדדים אפשרות לממש את עצמו למקסימום יכולותיו בביטחון ושלווה".

 

ומה קורה בפרק ב'? היכן מתבטא השוני לעומת פרק א'?

"התאהבות ואהבה בפרק ב' מסובכות יותר. בגלל חוסר אמון שנוצר מפגיעה בפרק א', ציפיות לא ריאליות, כי אם כבר פירקתי פעם אחת, אני מצפה לזוגיות מושלמת - אחרת זה לא היה שווה. אנשים לא ממהרים לסמוך על האדם שמולם ויש לכך מחיר גבוה ביכולת ליצור מערכת יחסים מחייבת. החשדנות, ההשוואה לעבר, תסמונת 'המזוודה מוכנה ליד הדלת (אני תמיד מוכן לפרק אם לא יהיה לי טוב), יוצרים מורכבות שחייבים להתמודד איתה על מנת לקיים זוגיות מאושרת. אין זוגיות טובה בלי הסכמה לסמוך ולהאמין בכוונותיו הטובות של בן הזוג. בפרק ב' הידע לקראת מה אנחנו הולכים הוא קריטי! אנחנו חייבים ללמוד מה המציאות הצפויה לנו, מהם האתגרים שאופייניים לפרק ב' ואינם מופיעים במשפחה גרעינית, מהן ציפיות ריאליות. אם נתכונן לכך היטב, לא ניפול לתוך הסטטיסטיקה העצובה שמראה שזוגיות פרק ב' נכשלת ב-70% מהמקרים! אין חיים בלי מהמורות - מי שיפתח אינטליגנציה זוגית בזמן יידע לצלוח את המכשולים יחד, ואף לצמוח מהם".

 

בקשר לקשר: חמשת האתגרים שגורמים ל-90% מהפרידות בפרק ב'

 

1. הזמן שלוקח למשפחה משולבת לצלוח את תקופת ההתהוות

הציפייה שנשים לתוך המשפחה המשולבת את כל החלקים: זוג, ילדים מכאן, ילדים משם, והופ, כולם יהיו שמחים, זוהי ציפייה לא מציאותית. מחקרים מראים שלמשפחה נורמלית תידרש כשנה להפחית את המתח הראשוני, ועוד 4-5 שנים כדי לייצר מערכת יחסים מתפקדת היטב בין כל בני הבית.

 

2. להיות מבוגר במשפחה משולבת בפרק ב' דורש אורך רוח עצום

הילדים חווים "הרעת תנאים" משמעותית כשלאמא או אבא פתאום יש בן זוג. תתכוננו להתמודד עם התנגדויות וחוסר נחת מצד הילדים, עד שהם יסמכו עליכם שלא באתם לקחת להם את אמא/אבא.

 

3. תפקיד הורות של הורה משולב איננו דומה לתפקיד הורה ביולוגי

היכולת להציב גבולות ולהטיל סמכות איננה נקנית באופן אוטומטי, במיוחד בגיל מבוגר יותר. מי שישכיל לפתח מערכת יחסים אכפתית ודואגת עם הילד, בהדרגה יזכה גם במעמד סמכותי מולו.

 

4. המשפחה איננה נגמרת בדלת הבית שלכם

יש לכם בני זוג לשעבר, הם הורים של ילדיכם, וההשפעה שלהם ניכרת גם בתוך הבית שלכם. אם תכעסו ותתנגדו - רק תעמיקו את הקושי שלכם ושל הילדים. יש לקבל את זה כחלק מהחבילה של משפחה משולבת וללמוד לנהל דיאלוג יעיל עבור כולם.

 

5. יצירת תרבות משפחתית חדשה איננה אירוע, היא מסע משותף

זה מצריך תכנון ותשומת לב, והתחשבות בהרגלים המשפחתיים שמהם הגעתם ולא מחיקה שלהם. הקדישו זמן ליצירת החזון המשפחתי שלכם - כך יהיה לכם ברור יותר איך לצלוח את הימים המאתגרים.

 

דורית אבן שרון, יועצת לזוגיות מאושרת בפרק ב'

נייד 050-5747263

אתר doritevensharon.co.il

פייסבוק: דורית אבן שרון יעוץ וליווי זוגיות פרק ב'

מייל doriteven@gmail.com

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד