"נשואים טריים: אל תשקעו באופוריה של שמחת תחילת הנישואים"

שמרית ביטון, יועצת זוגית ומגשרת למשפחה ולגירושין, במסר עיקרי: אל תתייחסו לאהבה שלכם כמובנת מאליה. שתפו, הקשיבו וזכרו לתחזק את הזוגיות על בסיס יומיומי

"דאגו לקבל כלים להתנהלות זוגית גם בתחומים שאתם בטוחים שאתם מעולים בהם כזוג". שמרית ביטון (צילום: טל שחר)
"דאגו לקבל כלים להתנהלות זוגית גם בתחומים שאתם בטוחים שאתם מעולים בהם כזוג". שמרית ביטון (צילום: טל שחר)
מי אני? שמרית ביטון, בת 37, רווקה, יועצת זוגית ומגשרת למשפחה ולגירושין, מעבירה סדנאות והרצאות בנושאי זוגיות, תקשורת בינאישית ומערכות יחסים משפחתיות

 

שמרית ביטון הייתה בטוחה שעריכת דין זה הייעוד שלה בחיים, אבל הרגישה שמשהו חסר לה. "אחרי שנים של השקעה לא העליתי בדעתי שבחרתי במקצוע פחות מדויק עבורי", היא מספרת. "בתהליך עם עצמי הבנתי שאני בעצם בעשייה שהיא בדיוק ההפך ממי שאני. שחיבור בין אנשים או זוגות, הבנת הקשיים, ניתוח התנהגותי והנטייה להוביל לשלום בין צדדים זה משהו שתמיד היה בי וקורה באופן טבעי ביומיום אצלי מגיל צעיר. הבנתי שחשוב לי יותר להעביר אנשים תהליכים משמעותיים ולהוביל אותם למקום טוב יותר בחייהם. התובנות הללו הובילו אותי ללימודי ייעוץ זוגי, גישור וגישור משפחתי, אימון פרטני לקידום סכסוך ולהכשרות נוספות. לשמחתי, בשנים האחרונות אני מעבירה תהליכים פרטניים וקבוצתיים שונים וב"ה הסיפוק בעשייה קיבל משמעות אחרת. הפעם בחרתי בייעוד שלי".

 

מה זאת אהבה בכלל?

"אני מאוד מאמינה באהבה ובזוגיות לכל החיים, הגם כשהיא מלווה בקשיים בדרך. להערכתי, זה בדיוק מה שמניע אותי בעשייה שלי. אהבה אמיתית בעיניי היא כשמצליחים להיות שם ביחד בהתנהלות יומיומית, ב- State of mind של זוגיות ולא של פרט, גם ברגעים קשים ומאתגרים. זה חיבור לאדם שלצידך ממקום פנימי וכנה, למעלות ולחסרונות שבו, להצליח לראות אותו דרך המבט בעיניים ומעבר למעטה החיצוני, והיכולת להכיל את מה שהוא מביא איתו מבפנים במסע המשותף - ובכל שלב בזוגיות".

 

"החסמים העיקריים למציאת זוגיות נכונה 'מתלבשים' בגדול על תבניות ילדות, חוויות העבר הבוגר ותוצרי רווקות מתמשכת"
האם חל לדעתך שינוי ביצירת קשר וכינון זוגיות בעידן הנוכחי לעומת זמנים אחרים?

"כן. אני מרגישה שוני בהתנהלות הזוגית בין זוגות צעירים לזוגות ותיקים שמגיעים אליי, משהו שונה בעיקר בגישה כלפי שימור הזוגיות וברמת המאמץ שמושקע כדי לצלוח את הקשיים ביחד. חוזרת גם הגישה של 'יהיה לי טוב יותר בזוגיות אחרת', ועל כך חשוב לי לומר כאן - קשיים שעולים בזוגיות כיום, סביר שיעלו גם בזוגיות הבאה, אז כדאי להבין את שורש הקושי ולנסות לעבוד על המקומות האלה בזוגיות הקיימת ורק אחר כך לעבור זוגיות.

 

"ועם זאת, כל ההתנהלות הזו גם לא מפתיעה אותי, מאחר שאנחנו חיים בדור שמרני פחות בהרבה מבעבר ובחברה שלא מלמדת התנהלות זוגית כאג'נדה. מכאן הדרך סלולה למורכבויות הזוגיות שקיימות היום. לכן אני מאמינה מאוד בפתיחות זוגית כבר בתחילת הדרך לסדנאות שקשורות בזוגיות ותקשורת, וגם מעבירה בעצמי סדנה ייחודית כזו. אני ממליצה מאוד לנשואים טריים: אל תשקעו באופוריה של שמחת תחילת הנישואים, ודאגו לקבל כלים להתנהלות זוגית גם בתחומים שאתם בטוחים שאתם מעולים בהם כזוג".

 

מהם החסמים הכי גדולים במציאת זוגיות כיום?

"בתחושה שלי וממה שעולה בסדנאות שאני מעבירה - החסמים העיקריים 'מתלבשים' בגדול על תבניות ילדות, חוויות העבר הבוגר ותוצרי רווקות ממושכת. מי שיגדיר לעצמו בכנות ובצורה מפורטת מיהי 'הדמות האידיאלית' שהוא מחפש ולאחר מכן ינסה להבין לגבי כל פרט מדוע הוא חשוב לו והאם פרט כלשהו נובע או תואם לאחד מהשלושה שהזכרתי - יוכל לענות לעצמו בכנות האם מדובר בפרט שבאמת מתאים לו ולהגיע בסופה של בחינה לדמות האידיאלית הנכונה לו באמת. עדיין תיתכן מורכבות וקושי בשינוי הגישה וההתנהלות, אך המודעות לכך תהיה צעד ממשי בתהליך לשינוי".

  

מהם החסמים הכי משמעותיים בתחזוקת זוגיות?

"תחזוקה היא חלק בלתי נפרד מהזוגיות ויש לה חשיבות גבוהה בהצלחתה, לכן אני גם מתייחסת לסוגיה הזאת בתכנים שאני מעלה במדיה. רוב הזוגות מגיעים לייעוץ זוגי משום שלא נתנו לזה מקום לאורך השנים ומבלי משים נתנו לשגרה, לעומס, להתמודדות הכלכלית, למורכבויות בגידול הילדים ועוד להוביל לשחיקת הזוגיות - שמובילה מטבעה לקשיי תקשורת, פגיעות וריחוק. תהליכים אלה יהוו חסמים משמעותיים להמשך השקעה בזוגיות ולרוב יקשו על זוגות להחזיר את הזוגיות לימיה היפים, פרדוקס 'הביצה והתרנגולת'. לכן, אל תוותרו על תחזוק הזוגיות שלכם".

 

בקשר לקשר: שישה כללים חשובים לחיזוק הזוגיות

 

1. זהו את החולשות הזוגיות שלכם וקבעו כללים כדי לעבוד עליהן.

2. שתפו זה את זה ברמה היומית גם בדברים הכי שטותיים, ובעיקר בחוויות רגשיות שלכם.

3. היעזרו בטכניקת שיקוף לתקשורת בריאה: חזרה על התוכן ששמעתם ואישור של הצד השני לפני שתגיבו. דאגו לשוחח כך גם ליד הילדים ולהוות להם מודל לתקשורת בריאה.

4. היו קשובים לתכנים שחשוב לבן או בת הזוג שלכם לשתף אתכם בהם - גם אם התוכן לא ממש מעניין אתכם.

5. דאגו לזמן איכות זוגי לפחות פעם בשבוע, ולזמן בילוי בנפרד בתדירות המוסכמת על שניכם.

6. זכרו: רגש (חיובי או שלילי) יכול להשתנות - וחוויות רגשיות יומיומיות הן אלה שמשפיעות עליו.

 

בֵינֵיהֵם – ייעוץ זוגי וגישור משפחתי, שמרית ביטון

אתר: www.Shimrit-bitton.co.il

טל': 052-2499896

פייסבוק: Shimrit-Sarah Bitton Adv

פייסבוק עסקי: ביניהם - ייעוץ זוגי וגישור משפחתי

אינסטגרם: shimrit.bitton

מייל: shimritbitton@gmail.com

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד