תוכנית חיסכון: הנשים שקונות כמעט הכל עם קופונים מגלות את הסודות

לשרית פדל, יעל בן נאור ונעמה ויסבורט יש כישרון שווה במיוחד: למצוא את הדילים הכי טובים של כרטיסי האשראי ומועדוני הלקוחות ולחסוך אלפי שקלים בשנה. ככה זה עובד להן

לא קונות שום דבר במחיר המלא שלו. מימין: שרית פדל, נעמה ויסבורט, יעל בן נאור  (צילומים: יובל חן, אביגיל עוזי)
לא קונות שום דבר במחיר המלא שלו. מימין: שרית פדל, נעמה ויסבורט, יעל בן נאור (צילומים: יובל חן, אביגיל עוזי)

הנשים שמכורות לקופונים וקונות בעזרתם כמעט הכל, מספרות איך הן מוצאות את ההנחות הכי שוות:

 

"מקסימום 20 דקות בקניון"

======================

נעמה ויסבורט (37), יועצת אסטרטגית עצמאית, נשואה ואם לשניים מרמת־השרון

 

"לפני שש שנים, כשלמדתי ייעוץ כלכלי, גיליתי את עולם הקופונים", אומרת נעמה ויסבורט. "המקצוע חייב אותי להיות יותר מתוכננת ומחושבת והבנתי שאפשר לקנות את אותם מוצרים, בזול יותר". במשך ארבע שנים עסקה בייעוץ פיננסי יחד עם בת זוגה, "ותוך כדי העבודה גיליתי מלא טריקים שלא הכרתי, כמו שימוש באפליקציות של קופונים ואפליקציות להשוואת מחירים. כיום אני בודקת מחירים בכמה מקומות: מועדון חבר, מועדון הסתדרות המורים ומועדון המהנדסים, שאליהם יש לי גישה בזכות הוריי. בנוסף, אני מחפשת עסקאות 1+1 דרך כרטיסי האשראי. בסך הכל, אני קונה 80% מהקניות שלי בעזרת קופוני הנחה".

 

מה את לא קונה בקופונים?

"מצרכים בסופר, אבל אני מגיעה מאוד מדויקת וקונה רק מה שצריך. דווקא בזכות ההליכה לסופר קבוע אני לומדת את שיטת ההנחות שם, יודעת מתי כדאי לקנות פסטרמה או מגן תחתון ומתי לא. אני קונה כל מה שצריך, אבל במבצע".

 

מה השיטה הטובה ביותר למציאת קופונים?

"תלוי מה מחפשים, אבל אם אין מועדון מסוים או כרטיס אשראי, כותבים בגוגל את המוצר שמחפשים ומוסיפים את המילה הנחה או קופון. בנוסף, לעיתוני סוף השבוע מצורפים הרבה קופונים".

 

נעמה ויסבורט. "חיסכון של מאות שקלים בחודש" (צילום: יובל חן)
    נעמה ויסבורט. "חיסכון של מאות שקלים בחודש"(צילום: יובל חן)

     

    החיפוש אחר הנחות לא גורם לך לקנות דברים שלא תכננת?

    "חד־משמעית לא. נדיר מאוד שיש לי קנייה ספונטנית. הכל מבוסס על תכנון וחשיבה. אני לא הולכת לקניונים אם אין לי מטרה ברורה, וביקור בקניון לוקח לי מקסימום 20 דקות. אני לא קונה בגדים בשוטף, אלא רק כשאני צריכה. לילדים אני קונה רק בסוף העונה, לשנה הבאה".

     

    מה קורה כשנמצאים בקניון עם ילד שרוצה לקנות משהו ועושה סצנה?

    "נדיר שאני הולכת עם הילדים לקניון, אבל אם זה קורה, אני מגדירה להם מראש תקציב ועם זה הם צריכים להסתדר. אם הם רוצים משהו שהוא מעבר לתקציב, אנחנו מסכמים שיחזירו לי בבית את ההפרש, מהחיסכון שלהם".

     

    "זו לקיחת אחריות. מדובר בחיסכון של מאות שקלים בחודש. בסופו של יום אני רוצה לדעת שכשארצה לטוס לחו"ל, אוכל לעשות זאת, וכשיהיה משהו בלתי צפוי, יהיה לי מאיפה לקחת כסף"

    כמה זמן גוזל ממך חיפוש קופון בכל קנייה?

    "הרגלי הצריכה שלי די קבועים, אני יודעת דרך איזה כרטיס אשראי להזמין כרטיסים לסרט או להופעה ודרך איזה מועדון הכי זול להזמין ארוחה לילדים. משך הזמן שזה מצריך תלוי בסוג המוצר. טלוויזיה, למשל, לקח לי חודשיים עד שמצאתי את הדגם הנכון במחיר הנכון. שילמתי על מותג מוביל, 46 אינץ', 900 שקל במקום 2,000".

     

    את לא מתפדחת לצאת חסכנית, שלא לומר קמצנית?

    "אם הייתי מתנהלת לפי מה שהסביבה חושבת עליי, החיים שלי היו נראים אחרת. אני לא חושבת שמישהו מסתכל עליי ולכן אני בספק אם למישהו אכפת אם אני שולפת קופון. לי בטח לא אכפת".

     

    זה לא קצת קטנוני, כל ההתעסקות הזו?

    "לא, זו לקיחת אחריות. מדובר בחיסכון של מאות שקלים בחודש. בסופו של יום, מאחורי כל החסכונות הקטנים ניצבת מטרה חשובה: אני רוצה לדעת שכשארצה לטוס לחו"ל, אוכל לעשות זאת, וכשיהיה משהו בלתי צפוי, יהיה לי מאיפה לקחת כסף".

     

    הדיל הכי טוב שעשיתי: "שילבתי מבצע של רשת חנויות נעליים לילדים עם כרטיס מועדון 'חבר' וקניתי שני זוגות נעליים טובות ב־50 שקל".

     

    "רק בתכשיטי זהב אני לא מוצאת הנחות"

    =================================

    יעל בן נאור (34), מנהלת אופרציה בחברת כרטיסי אשראי ומתנדבת בארגון "פעמונים", נשואה ואם לשניים מכרמיאל

     

    "שנתיים אחרי החתונה הלכתי לקורס ניהול כלכלת המשפחה והבנתי שאנחנו צריכים לשנות הרגלים ולנהל תקציב אחראי כדי שנצליח לקנות דירה", אומרת יעל בן נאור. "נחשפתי למועדוני הלקוחות, שמאוד התפתחו בשנים האחרונות, והבנתי שאני יכולה לקנות את אותם מוצרים בפחות כסף".

     

    זה עשור שהיא מחפשת הנחות לפני כל בילוי או קנייה, דרך כרטיסי האשראי שלה ושל בעלה או דרך מועדון הלקוחות של ההסתדרות. "על החברוּת בהסתדרות אני משלמת כסף, ההטבות האלה מגיעות לי, למה לא לנצל אותן? הנה, לפני כמה שבועות הלכנו כל המשפחה המורחבת לספארי. בתור אחראית האטרקציות של המשפחה הוטל עליי לרכוש כרטיסים. קניתי עשרה כרטיסים בשלושה אתרים שונים וחסכתי 400 שקל.

     

    "גם בסופר אני מצליחה לחסוך בזכות שוברי קניות שאני משיגה בהנחה של 22-13 אחוז דרך העבודה של בעלי. בקניות גדולות זה חשוב במיוחד: לפני שנה חיפשתי מקרר ובדקתי בכמה חנויות. שנייה לפני ששלפתי את כרטיס האשראי בחנות מסוימת, החלטתי לבדוק את המחיר ברשת. גיליתי שבאתר של אותה חנות שבה הייתי הוצע המקרר ב־600 שקלים פחות. פניתי למנהל החנות, שביקש אישור לתת לי את המחיר של האתר – וקיבל".

     

    יעל בן נאור. "אם אנחנו בקניון עם הילדים ואני צריכה להוריד קופון באפליקציה, הם יחכו רגע, הם מבינים את זה"  (צילום: אביגיל עוזי)
      יעל בן נאור. "אם אנחנו בקניון עם הילדים ואני צריכה להוריד קופון באפליקציה, הם יחכו רגע, הם מבינים את זה" (צילום: אביגיל עוזי)

       

      את לא קונה שום דבר בלי הנחה?

      "דווקא יש שתי מסעדות שאני אוהבת, שלא מקבלות שום שובר, ולמרות זאת אני מגיעה אליהן. וגם בתכשיטי זהב אני לא מצליחה להשיג שום הנחה".

       

      כמה זמן את מקדישה לכל קנייה?

      "רק כמה שניות, כי זה בטלפון. אני פשוט נכנסת לאפליקציות של המועדונים שברשותי ומורידה קופון. הטרחה לגמרי מצדיקה את החיסכון, לפעמים של עשרות שקלים ולפעמים מאות. כבר קרה שהצלחתי לחסוך 1,000 שקל בחודש בזכות קופוני ההנחה".

       

      איך הילדים מקבלים את ניהול הכספים המחושב?

      "הם בני שש וארבע וחצי ואני מלמדת אותם חינוך פיננסי מגיל צעיר מאוד. כשאנחנו נכנסים לסופר, כל אחד בוחר לעצמו פינוק אחד, שוקו או חטיף, לא משנה לי. אם אני צריכה להוריד קופון באפליקציה, הם יחכו רגע, הם מבינים את זה. לפעמים אני אומרת 'לא' לילדים לא בגלל שאין כסף, אלא כדי שיבינו שדברים לא באים בקלות ושילמדו להעריך".

       

      "רכשתי בעזרת קופון כרטיסי טיסה לי ולחברה (בתמונה)בנקודות צבירה בלבד. שילמנו רק מיסי נמל"  (צילום: אלבום פרטי)
        "רכשתי בעזרת קופון כרטיסי טיסה לי ולחברה (בתמונה)בנקודות צבירה בלבד. שילמנו רק מיסי נמל" (צילום: אלבום פרטי)

         

        לא מביך אותך לשלוף קופונים בקופה?

        "לא, זה מאוד לגיטימי. זה לא שלקחתי משהו ממישהו, ניצלתי הטבה שמגיעה לי לטובת חיסכון. אין צורך לשלם את המחיר המקסימלי. לפני שיוצאים לטיול, בילוי או קניות, כדאי לבדוק את האפשרויות לחסוך". 

         

        הדיל הכי טוב שעשיתי: "רכשתי בעזרת קופון כרטיסי טיסה לי ולחברה (בתמונה)בנקודות צבירה בלבד. שילמנו רק מיסי נמל".

         

        "אין אצלי שום קנייה ספונטנית"

        =========================

        שרית פדל (32), מנהלת חשבונות, נשואה ואם לשניים, מרמת־גן

         

        לשרית פדל יש טיפ חשוב בשבילכן: "כשאת מזמינה כרטיס אשראי חדש, מלבד העובדה שצריך לבדוק שאת לא משלמת עבור הכרטיס עצמו, חשוב לבדוק אילו הנחות הוא מקנה". היא גם חברה בקבוצות רכישה מרוכזות בפייסבוק, שמציעות דילים למיניהם ובאופן כללי מחויבת לנושא הזה של הוזלת הרכישות המשפחתיות. צריך הרבה איפוק וסבלנות כדי לקנות רק עם קופונים. "בהתחלה זה היה קשה, אבל היום זה כבר הרגל. נכון שזה מכפיל את זמן הקנייה, אבל חיסכון של מאות שקלים בחודש שווה את זה".

         

        השיטוט ברשת לא גורם לך לקנות דברים שלא היית קונה באופן רגיל?

        "לא. דווקא כשהייתי הולכת לקניון קניתי דברים שאני לא באמת צריכה. באונליין אני קונה רק מה שאני צריכה. כיום אני הולכת לקניון רק אם זה בסוף העונה, כשאני יודעת בדיוק מה אני רוצה. באוגוסט, למשל, אני קונה בגדי ילדים לקיץ הבא".

         

        שרית פדל. "אין אצלי שום קנייה ספונטנית" (צילום: אלבום פרטי)
          שרית פדל. "אין אצלי שום קנייה ספונטנית"(צילום: אלבום פרטי)

           

          מתי התחלת להתנהל בצורה כל כך מחושבת?

          "ספגתי מהוריי את ההרגל לבדוק את החיוניות של כל קנייה. לפני עשר שנים, כשהתחלתי לעבוד במשרה מלאה, הסתכלתי קדימה והבנתי שאני צריכה לדאוג לעצמי, כדי שבעתיד אצליח לקנות דירה. התחלתי לשקול כל קנייה ומהר מאוד זה הפך להרגל".

           

          זה עשור שהיא משווה מחירים ומחפשת קופונים והנחות דרך מועדון "חבר" (של בעלה או של אביה) וגם באמצעות כמה כרטיסי אשראי שברשותה. כדי להוזיל מחירי בגדים, היא מודדת בחנויות ואז מחפשת אותם ברשת. "מדדתי שמלה שעלתה 200 שקל וחיכיתי עד שהשגתי אותה ברשת ב־90 שקל".

           

          "אנשים מתייעצים איתי איך להוזיל עלויות ואיפה לקנות. כל כך הרבה משפחות קורסות כלכלית, וזה מכביד על הילדים ועל הזוגיות, אז לעזור לאנשים לחסוך זו שליחות"

          אפילו את הקניות בסופר היא מצליחה להוזיל, באמצעות תווי קנייה של אחת מרשתות השיווק, שהיא רוכשת מראש ב־20 אחוז הנחה מערכם. כשאינה משיגה כאלה, היא מכינה רשימת קניות ומשווה בין עלויות הרשימה באתר השוואת מחירים וקונה ברשת. "אני מעדיפה לא ללכת לסופר, כי זה סתם גורם לי לקנות שטויות. כשהיה מבצע על תמ"ל קניתי כמות לשלושה חודשים ואחסנתי במקרר, וכשהיינו באילת מצאנו חבילת חיתולים חד־פעמיים ב־21 שקל, אז קנינו 30 חבילות, והעמסנו על האוטו. בדרך חזרה הביתה לא היה לי מקום לנשום".

           

          ואם את מסתובבת עם הילדים בקניון והם רוצים משהו?

          "מראש לא אכנס עם הילדים לחנויות יקרות ולא אכניס את עצמי לפינה שלא אצליח לצאת ממנה. לא אשקיע 300 שקל במשחק שאני יכולה לקנות ברשת ב־100 שקל. אין אצלי שום קנייה ספונטנית ואני לא קונה שום דבר במחיר המלא שלו".

           

          זה קטע של לא לצאת פראיירית?

          "ממש לא. אני עובדת קשה מאוד בשביל הכסף שלי ולגיטימי שאקנה את מה שאני צריכה יותר בזול, בלי להתפשר על איכות המוצר. כך אני מצליחה לקנות הרבה דברים ולחסוך למטרות חשובות".

           

          את לא מתפדחת לשלוף קופון בקופה?

          "לא, אף פעם לא קראו לי קמצנית. אני לא חוסכת על עצמי ועל משפחתי, פשוט קונה את אותם הדברים, אבל יותר בזול. אנשים מתייעצים איתי איך להוזיל עלויות ואיפה לקנות. כל כך הרבה משפחות קורסות כלכלית, וזה מכביד על הילדים ועל הזוגיות, אז לעזור לאנשים לחסוך זו שליחות. אני שמחה לעזור".

           

          הדיל הכי טוב. סיר טיגון ב-399 שקל במקום 700-1000 שקל  (צילום: אביגיל עוזי)
            הדיל הכי טוב. סיר טיגון ב-399 שקל במקום 700-1000 שקל (צילום: אביגיל עוזי)

             

            הדיל הכי טוב שעשיתי: "דרך קבוצת פייסבוק של רכישות מרוכזות קניתי את סיר הטיגון החשמלי שרציתי, שעולה בדרך כלל 1,000-700 שקל, ב־399 שקל בלבד".

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד