גאלט דובדבנים: פאי צרפתי שגם טבעונים ישמחו לאכול

פאי טבעוני בסגנון כפרי, שמעצבים בידיים, עם מלית פרי פשוטה־פשוטה (ומה־זה טעימה!). אין לכם דובדבדנים? אפשר להמיר אותם בכל פרי אחר שיש לכם בבית

גאלט דובדבנים טבעוני (צילום וסגנון: מילי אליהו)
גאלט דובדבנים טבעוני (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 

שימו לב: את הדובדבנים ניתן להמיר בכל פרי אחר, חתוך לקוביות: אפרסקים, נקטרינות, תותים, תפוחים, שזיפים וכדומה

 

המרכיבים

(6-5 מנות)

 

  • 600 גרם דובדבנים, טריים או קפואים (אין צורך להפשיר מראש)
  • אפשרות: 1/2 כוס (120 מ"ל) קירש דובדבנים או ברנדי או וויסקי

 

לבצק

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 3 כפות גדושות (80 גרם) שמן קוקוס, מוצק (אם הוא נוזלי, מצננים במקרר כ־20 דקות)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים (רצוי מהמקרר)

 

למלית

  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף סוכר

 

לציפוי

  • 1 כף שמן קוקוס, נוזלי
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מגלענים את הדובדבנים לפי הצורך. אם רוצים, משרים אותם באלכוהול: שמים אותם בקערה, יוצקים עליהם את קירש הדובדבנים (או הברנדי או הוויסקי) ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).

2. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון, או המערבל עם וו הגיטרה, את שני סוגי הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והקינמון ומעבדים קצרות בהפסקות (פולסים) לתערובת אחידה. מוסיפים את שמן הקוקוס המוצק ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה, ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה.

3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

4. המלית: אם צריך, מסננים את הדובדבנים. מעבירים אותם לקערה, מוסיפים את הקורנפלור והסוכר ומערבבים היטב.

5. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה, מקמחים אותו קלות, שמים עליו את הבצק ומרדדים לעלה עגול בקוטר כ־35 ס"מ ובעובי כ־1 ס"מ. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית התנור.

6. העיצוב והציפוי: עורמים את מלית הדובדבנים במרכז הבצק, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 3–4 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק על המלית. מתקדמים בצורה סיבובית ומהדקים תוך כדי את הבצק, כדי שלא ייפתח. מורחים את החלק המקופל בשמן הקוקוס הנוזלי ומפזרים שקדים פרוסים.

7. אופים 35-30 דקות, עד שהבצק שחום והדובדבנים רכים. מצננים 15-10 דקות ובוזקים אבקת סוכר. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל השריה ואפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה  במקרר, עד יומיים. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד