5 ארוחות קיץ שמוגשות קרות לגמרי: מנודלס וטופו עד אורז אדום עם עוף

החום הכבד שלח את איילת הירשמן להכין מנות עיקריות קלות ופשוטות להכנה, שמגישים ישר מהמקרר. קבלו חמשה מתכונים נפלאים שיצננו לכם את הקיץ

אורז אדום עם עוף . הקירור פותח את הטעמים של המנה ומוציא ממנה את המיטב (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
אורז אדום עם עוף . הקירור פותח את הטעמים של המנה ומוציא ממנה את המיטב (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

טבעונית: נודלס עם טופו ואדממה

מנה בסגנון אסייתי, שטעימה במיוחד כשהיא קרה־קרה, ישר מהמקרר. אין מירין? ניתן להמיר אותו בכמות זהה של יין לבן עם 1/2 כפית סוכר.

 

נודלס עם טופו ואדממה (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
    נודלס עם טופו ואדממה(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים

    (4 מנות)

     

    • 1 חבילה (500 גרם) אטריות חיטה

     

    לרוטב

    • 1/2 1 כפות שמן שומשום
    • 1/2 1 כפיות חומץ אורז או חומץ בן יין לבן
    • 1/4 כוס מירין (יין אורז)
    • 2 כפות רוטב סויה

     

    לטופו והאדממה

    • 2 כפות שמן קנולה
    • 1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
    • 2 כוסות פולי סויה (אדממה) קלופים מוקפאים ומופשרים
    • להגשה: 2 כפות בוטנים טבעיים או שקדים טבעיים, קצוצים

     

    ההכנה

    1. הרוטב: שמים בקערית את כל מרכיביו ומערבבים.

    2. הטופו והאדממה: יוצקים למחבת את השמן ומחממים על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את קוביות הטופו וצולים 5-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהן מזהיבות. מוסיפים את האדממה, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כדקה. מסירים מהכיריים, מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר שעה לפחות.

    3. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מאחסנים במקרר עד השימוש.

    4. הרכבת המנה: מסדרים בצלחות הגשה את האטריות. מניחים לצדן את הטופו והאדממה ומפזרים למעלה את הבוטנים (או השקדים). מגישים.

    • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

     

    צמחוני: סלט קר של פסטה וארטישוק

    את הארטישוק המשומר ניתן למצוא כמעט בכל רשתות השיווק, בצנצנת או במשקל (במעדנייה). שידכנו אותו הפעם לסלט פסטה קר עם עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה.

     

    סלט קר של פסטה וארטישוק (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
      סלט קר של פסטה וארטישוק(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים

      (6 מנות)

       

      • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה, אפשר מכמה סוגים
      • 2 כוסות עגבניות שרי חתוכות או עגבניות חתוכות לקוביות
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 1/3 כוס שמן זית
      • חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
      • 400 גרם ארטישוק משומר בשמן זית, חתוך לרבעים
      • 2 כדורים (כ־300 גרם) גבינת מוצרלה, חתוכים גס או קרועים ביד
      • 1 כוס עלי בזיליקום

       

      ההכנה

      1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.

      2. שמים בקערה את העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, יוצקים מחצית משמן הזית ומטפטפים מעט חומץ. מערבבים.

      3. מסדרים בקערות הגשה את הפסטה, העגבניות, הארטישוק, גבינת המוצרלה והבזיליקום. יוצקים על המרכיבים את יתרת שמן הזית, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד או מכסים, מצננים במקרר כשעתיים ומגישים קר.

      • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.  

       

      דג: סלמון כבוש עם אטריות שעועית וירקות

      זה מתחיל עם רוטב פשוט שמערבבים בקערה וכובשים בתוכו את הדג (כשעתיים לפני ההגשה), נמשך בחליטה זריזה של אטריות ושעועית ירוקה, ונגמר בארוחה טעימה וקלילה, במינימום מאמץ.

       

      סלמון כבוש עם אטריות שעועית וירקות (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
        סלמון כבוש עם אטריות שעועית וירקות(צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 600 גרם סלמון טרי מאוד, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ

         

        למשרה

        • מיץ מ־1 לימון
        • 4 כפות רוטב סויה
        • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
        • 6 כפות סירופ מייפל
        • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
        • 1/2 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק
        • 1/3 כף שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
        • אפשרות: 1-1/2 כפית שמן צ'ילי

         

        לתוספות

        • 200 גרם אטריות שעועית
        • 1/2 חבילה (400 גרם) שעועית ירוקה מוקפאת
        • 4 מלפפונים

         

        ההכנה

        1. המשרה: שמים את כל מרכיביה בכלי מתאים ומערבבים. שמים את הסלמון בקערה ויוצקים עליו כ־2/3 מכמות המשרה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעתיים (עד יממה). את יתרת המשרה, שתשמש כרוטב, שומרים במקרר.

        2. התוספות: שמים בקערה את אטריות השעועית, יוצקים עליהן מים רותחים ומשהים 20 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

        3. מרתיחים מים בסיר וממליחים קלות. מוסיפים את השעועית המוקפאת ומבשלים כ־7 דקות, עד שהיא מתרככת קצת אבל עדיין נותרת פריכה. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח, כדי לעצור את הבישול.

        4. פורסים את המלפפונים, בקליפתם (אפשר, בעזרת קולפן ירקות מתאים, ליצור מהם רצועות דקות וארוכות).

        5. הרכבת המנה: מניחים בצלחות את הסלמון ולצדו את האטריות, המלפפונים והשעועית הירוקה. יוצקים את הרוטב ששמרנו ומגישים.

        • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

         

         

        בשר: קרפצ'ו שייטל עם סלט עגבניות ופירות קיץ

        הבשר זוכה למעט מאוד טיפול וטעמו נשאר ראשוני ומרוכז (לכן חשוב להקפיד על איכות הנתח). הסלט מוסיף רעננות וחמצמצות. טיפ: את הפריסה והשיטוח של הנתח יכול לעשות בשבילכם גם הקצב.

         

        קרפצ'ו שייטל עם סלט עגבניות ופירות קיץ  (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
          קרפצ'ו שייטל עם סלט עגבניות ופירות קיץ (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים

          (4 מנות)

           

          • 400 גרם נתח בקר שייטל, טרי מאוד
          • מלח, פלפל שחור גרוס
          • שמן זית
          • חומץ בלסמי

           

          לסלט

          • 2 כוסות עגבניות שרי, מכל הצבעים, חצויות
          • 2 נקטרינות, מגולענות ופרוסות דק
          • 1/2 כוס דובדבנים, מגולענים ופרוסים, או פטל שלם או קוביות שזיפים אדומים
          • 1/4 כוס עלי נענע
          • 1/4 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
          • שמן זית
          • מלח, פלפל שחור גרוס

           

          ההכנה

          1. פורסים את השייטל ל־4 נתחים, ומשטחים כל נתח בפטיש שניצלים לנתח דק בעובי כ־1 ס"מ. מניחים את הנתחים על צלחות ההגשה, מתבלים כל אחד מהם במלח ובפלפל שחור, מזלפים על כל נתח כפית משמן הזית ומטפטפים כמה טיפות בלסמי. משהים כ־5 דקות.

          2. הסלט: שמים בקערה את כל מרכיביו. מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים (אפשר להכין עד יממה מראש).

          3. מניחים את הסלט על נתחי השייטל, ומטפטפים עליו בכפית כמה טיפות של חומץ בלסמי. מגישים.

          • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה עד יום, במקרר.

           

           

          עוף: אורז אדום עם עוף

          את המנה הזאת ניתן להגיש גם חמימה או בטמפרטורת החדר – אבל אם תיתנו לה קצת זמן במקרר, תגלו שהקירור פותח לה את הטעמים ומוציא ממנה את המיטב. טיפ: אפשר להמיר את העוף בכמות זהה של פילה דג לבן מכל סוג – למשל בורי, דניס או אמנון – ולהכין באותו אופן.

           

           

          המרכיבים

          (6 מנות)

           

          • 1/2 2 כוסות (500 גרם) אורז בסמטי
          • 2 כפות שמן
          • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
          • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
          • מלח
          • 1 כף בהרט
          • 1/8 כפית פלפל שחור
          • 600 גרם רסק עגבניות
          • 1 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
          • אפשרות: 1 פלפלון חריף, נקי מגרעינים ופרוס דק

           

          ההכנה

          1. שמים את האורז בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר ומשרים כ־30 דקות.

          2. בינתיים, מטגנים את העוף: מחממים את השמן בסיר גדול, על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־5 דקות על להבה בינונית, עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כ־5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, את הבהרט והפלפל ומערבבים. מעבירים את העוף לצלחת ומאחסנים במקרר עד להגשה.

          3. מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר שבו טוגן העוף (איך צורך לשטוף). יוצקים מים כך שיכסו 2 ס"מ מעל גובה האורז. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית־גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־5 דקות, רק עד שהמים נספגים. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות וכ־2/3 מכמות הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומערבבים, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז רך. משהים בטמפרטורת החדר חצי שעה. מאחסנים במקרר עד ההגשה.

          4. הרכבת המנה: מחלקים את האורז לצלחות הגשה ומוסיפים את קוביות העוף. מפזרים את יתרת הכוסברה (או הפטרוזיליה) ואם רוצים, מוסיפים פרוסות פלפל חריף. מגישים.

          • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

           

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד