5 סלטים מיוחדים ומהירים שהם ארוחה שלמה ומשביעה

מצד אחד חם לנו, מצד שני רעב לנו, מה עושים? מכינים בקלות סלטים מעולים עם המון ירקות בשילוב תוספות כמו אורז ופירות יבשים או קוסקוס ועוף ברוטב לימון כבוש

סלט בורגול ואנטיפסטי (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט בורגול ואנטיפסטי (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

טבעוני: סלט בורגול ואנטיפסטי

סלט יפה כמו ציור, מלא בירקות צבעוניים, מתובל טוב ומשביע

 

המרכיבים

(5 מנות)

 

  • 1 כוס בורגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 גזרים, חתוכים לאורכם
  • 10 עגבניות שרי
  • 10 פלפלונים קטנים
  • 1 סלסילה (250-300 גרם) פטריות
  • 4 ענפי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

 

לרוטב

  • מיץ מ־1 לימון
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק־דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות שמן זית 

 

ההכנה

1. שמים בקערה מתאימה את הבורגול, יוצקים עליו את המים הרותחים, מכסים ומניחים בצד לשעה. בסיום, מסננים.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים בתבנית את כל הירקות ואת ענפי התימין. מזלפים עליהם את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. צולים כ־25 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.

4. בינתיים, מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

5. הרכבת המנה: מעבירים את הבורגול למרכזה של צלחת הגשה. מניחים סביבו את הירקות הצלויים. יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

 

טבעוני: סלט אורז עם פירות יבשים ואגוזי לוז

סלט שהוא חגיגה של טעמים, טקסטורות וצבעים.

 

 

 

סלט אורז עם פירות יבשים ואגוזי לוז  (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט אורז עם פירות יבשים ואגוזי לוז (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    המרכיבים

    (4 מנות)

     

    • 1 כוס אורז בסמטי
    • 2 כוסות מים רותחים
    • מיץ מ־1/2 לימון
    • 1/2 כף מלח
    • 1 תפוח עץ, מומלץ מזן פינק ליידי
    • 100 גרם משמשים מיובשים
    • 100 גרם צימוקים בהירים
    • 50 גרם חמוציות
    • 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצות

     

    לרוטב

    • 2 כפות ריבת משמש או תפוזים
    • מיץ מ־1 לימון
    • 1 כף חומץ 5%
    • 1 כפית חרדל חלק
    • 2 כפות שמן (לא שמן זית)
    • 3 כפות מים
    • מלח, פלפל שחור

     

    להגשה: כ־1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז, קלויים

     

    ההכנה

    1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב. מעבירים אותו לסיר, יוצקים את המים הרותחים ומיץ הלימון ומוסיפים את המלח. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־25 דקות, עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מאווררים את האורז בשני מזלגות ומניחים לצינון קל.

    2. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

    3. הרכבת המנה: מעבירים את האורז לקערה מתאימה. חותכים את התפוח והמשמשים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את אגוזי הלוז ומגישים.

    • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. 

     

    עם עוף: סלט קוסקוס ועוף ברוטב לימון כבוש

    סלט שכיף לקחת לפיקניק.

     

     

    סלט קוסקוס ועוף ברוטב לימון כבוש (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
      סלט קוסקוס ועוף ברוטב לימון כבוש(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

      המרכיבים

      (6 מנות)

       

      • 1 שקית קוסקוס בינונית

       

      לסלט

      • 4 כפות שמן
      • 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 1 סמ"ר
      • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
      • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנטנות
      • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנטנות
      • 2-1 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים
      • 1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנטנות
      • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

       

      לרוטב

      • מיץ מ־1 לימון
      • 1 כפית חרדל חלק
      • 1 כף לימונים כבושים טחונים
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 2 כפות שמן זית
      • אפשרות: קמצוץ כמון

       

      ההכנה

      1. מכינים את הקוסקוס בהתאם להוראות היצרן.

      2. בינתיים, מכינים את העוף: מחממים במחבת את השמן, על להבה בינונית. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מפזרים מעט מלח ופלפל ומעבירים את העוף לצלחת מרופדת בנייר סופג.

      3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו עד לקבלת רוטב חלק.

      4. הרכבת המנה: מפרידים בין גרגירי הקוסקוס במזלג. מעבירים אותו לצלחת הגשה מתאימה. מוסיפים את הירקות הקצוצים ואת העוף ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

      • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

       

      עם דג: סלט תפוחי אדמה וטונה

       

      סלט תפוחי אדמה וטונה (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
        סלט תפוחי אדמה וטונה(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 1 שקית (500 גרם) תפוחי אדמה קטנטנים (למיקרוגל)
        • 3 כפות שמן זית
        • 1 קופסת טונה, מסוננת
        • 12 עגבניות שרי, חצויות
        • 100 גרם נבטים

         

        לרוטב

        • 2 כפות שמן זית
        • מיץ מ־1 לימון
        • 1 שן שום, כתושה
        • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק

         

        ההכנה

        1. מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל בהתאם להנחיות על האריזה. מוציאים, מצננים קלות וחוצים אותם.

        2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מניחים את תפוחי האדמה כך שהצד החתוך שלהם פונה מטה ומטגנים עד שהם מזהיבים. מעבירים אותם לקערת ההגשה.

        3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

        4. הרכבת המנה: מפזרים על תפוחי האדמה את הטונה, העגבניות והנבטים. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

         

         

        עם גבינה: סלט סלק, תרד ואפרסקים עם גבינה

        סלט קליל ומרענן, שהגבינה מוסיפה לו עניין וטעם. את הסלק מבשלים כ־50 דקות בסיר מים, עד ריכוך, או שמשתמשים בסלק מבושל הנמכר באריזות ואקום ברשתות השיווק.

         

        סלט סלק, תרד ואפרסקים עם גבינה (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
          סלט סלק, תרד ואפרסקים עם גבינה(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים

          (5 מנות)

           

          • 200 גרם עלי תרד
          • 1 סלק גדול או 2 קטנים, מבושלים
          • 2 אפרסקים לבנים
          • 100 גרם גבינת רוקפור

           

          לרוטב

          • 2 כפות שמן
          • 1/4 כוס מיץ תפוזים
          • 2 כפות דבש
          • 1/2 כף חרדל חלק
          • מיץ מ־1 לימון
          • 1 שן שם, כתושה

           

          ההכנה

          1. שוטפים היטב את התרד ומניחים לייבוש על נייר סופג או מגבת נקייה.

          2. בינתיים, חוצים את הסלק ופורסים לפרוסות דקות. חותכים את האפרסקים לפלחים.

          3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו.

          4. הרכבת המנה: מניחים בקערה מתאימה את התרד. מניחים עליו את הסלק ואת האפרסקים. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפוררים את הגבינה על הסלט ומגישים מיד.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד