
פטיפור שוקולד מריר ופטל (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
המרכיבים
(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
- 600 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1 פחית (400 מ"ל) חלב מרוכז
- 2 כוסות (כ־300 גרם) פטל קפוא
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר פרגמנט.
2. שמים בסיר את השוקולד והחלב המרוכז ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מסירים מהכיריים.
3. יוצקים מחצית מהקרם החם לתבנית. מפזרים עליו את הפטל הקפוא, יוצקים עליו את יתרת הקרם ומחליקים. מאחסנים במקפיא שעה לפחות (עד שבועיים).
4. כשהשוקולד קפוא לגמרי, מעבירים בזהירות סכין סביב השוליים. משחררים את המקפא מהתבנית וחותכים לריבועים קטנים (2X2 ס"מ). מגישים ישר מהמקפיא.
- זמן הכנה: כ־20 דקות
- רמת קושי: קל
- איך שומרים: במקפיא, עד שבועיים