צילום: איתן טל

כזו עוד לא אכלתם: עוגת בירה וענבים שחורים בכלום עבודה

עוגה בשני ערבובים קלים ומהירים. את המרקם הכיפי נותנת לה הבירה (אל דאגה: האלכוהול מתאדה באפייה), ואת הטעם העשיר – התיבול והפירות (ולא חייבים ענבים)

עוגת בירה וענבים שחורים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת בירה וענבים שחורים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

אין ענבים? העוגה תהיה נהדרת גם עם תפוחים, אגסים, משמשים, אננס ופירות יער

 

 

המרכיבים

(2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין או קנולה
  • 2/3 כוס (160 גרם) רסק תפוחים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) בירה לבנה עם כ־5% אלכוהול
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס ענבים שחורים, חצויים ומגולענים במידת הצורך
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבניות או התבנית או מרפדים בנייר אפייה.

2. שמים בקערה את השמן, רסק התפוחים, הסוכר, הבירה והתבלינים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח והענבים (ביחד, כדי שהענבים יצופו בקמח ולא ישקעו), ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבניות (או לתבנית).

3. אופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כחצי שעה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־10 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד