מושלם לבראנץ': לחם בננה וסילאן שמכינים בכלום עבודה

השילוב הקלאסי בין לחם לעוגה, שמכינים בצ'יק עם בננות בשלות מאוד (בשבילנו זה דבש!). הולך נהדר עם חמאה וריבה – וגם פשוט ככה, ישר מהתבנית

לחם בננה וסילאן (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
לחם בננה וסילאן (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק)

 

  • 130 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס סוכר חום או לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 3 בננות רכות מאוד, מעוכות היטב במזלג
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כוס (90 גרם) סילאן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.

2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, עד שמתקבל קרם חלק ובהיר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עד שהן נטמעות בבלילה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הבננות ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבלים עד שהם נטמעים בעיסה. יוצקים לתבנית.

3. אופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים למשך 15 דקות לפחות. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־10 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד